Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας: Απαράδεκτη απόφαση για το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (πρώην ΙΚΑ)

0
987

Την άμεση ακύρωσης της απόφασης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, να κλείσει το Οδοντοπροσθετικό και Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας, ζητά με ανακοίνωση – καταγγελία της ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας.

Παράλληλα απαιτούν, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας.

 Αναλυτικότερα η ανακοίνωση – καταγγελία

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας (μέλος της Ο.Γ.Ε.) καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, να κλείσει το Οδοντοπροσθετικό και Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε όλο αυτό το διάστημα μέτρα για την υγεία μας, αλλά πετσόκοψε ακόμα περισσότερο τις δημόσιες δομές υγείας που μέχρι τώρα λειτουργούσαν, χτυπώντας και αφήνοντας απροστάτευτες εμάς και τις οικογένειες μας, στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας.

Στην Καλλιθέα το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο. Πρώτα συρρίκνωσαν εντελώς τις λιγοστές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της πόλης μας, περιορίζοντάς τες στην λειτουργία του μοναδικού Κέντρου Υγείας, στα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ στη Δαβάκη, με ελάχιστες ειδικότητες γιατρών. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο το Κ.Υ. Καλλιθέας λειτουργεί και ως Κέντρο Αναφοράς COVID καλύπτοντας ολόκληρο το Νότιο Τομέα Αθηνών, στελεχωμένο με το ίδιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ λειτουργεί πλέον και ως Κέντρο Εμβολιασμού COVID, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία ενημέρωση για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Τώρα και με το κλείσιμο του Οδοντοπροσθετικού και Οδοντοτεχνικού Εργαστηρίου η λαϊκή οικογένεια δέχεται ένα ακόμη χτύπημα, δημιουργώντας περισσότερη ανασφάλεια στις μητέρες, καθώς όλο και πιο πολλά παιδιά χρειάζονται σιδεράκια.

Ο Σύλλογός μας όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις κινητοποιήσεις μας, μαζί με εργαζόμενες, άνεργες , νέες και συνταξιούχους της περιοχής, καθώς και με φορείς και σωματεία , βάλαμε το πλαίσιο διεκδίκησης μας για ουσιαστική δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με ενίσχυση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή.

Εναντιωνόμαστε για άλλη μια φορά και απαιτούμε άμεσα να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση και η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας.

Παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο

Comments are closed.