Οκτώβρης μήνας αφιερωμένος στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

0
492

Πριν 5 χρόνια ξεκίνησαν όλα. Στα 40 μου…..

Αποφασισμένη στο τσεκ απ το ετήσιο να συμπεριλάβω μία μαστογραφία και έναν υπέρηχο μαστού χωρίς να έχω κάτι που να με ανησυχεί. Όλα βγήκαν πεντακάθαρα 15 μέρες μετά πιάνω κάτι στο στήθος μου. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα είναι κάτι κακό… Πρέπει όμως να το κοιτάξω κι ετσι κλείνω ραντεβού με έναν μαστολόγο για να διαβάσει τις εξετάσεις μου, να κάνει την απαραίτητη ψηλάφηση και να δούμε τι είναι αυτό το “σκατομπαλάκι“, το οποίο πιάνω μόνο εγώ και δεν υπάρχει πουθενά μέσα στις εξετάσεις.

Ένα “σκατομπαλάκι” που μπορεί να σου ανατρέψει τη ζωή από τη μία μέρα στην άλλη και από κει που το χαμόγελο είναι πλατύ στο πρόσωπό σου να έρθει η θλίψη, η αγωνία, ο φόβος, η απόγνωση…. Δύσκολες στιγμές!!!! Αποφασίζουμε να το χειρουργήσουν για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα διατρέξω κάποιον κίνδυνο…. Κι όμως ο γιατρός είχε δίκιο Καλά έκανε και Επέμενε. Η ταχεία βιοψία έδειξε ότι ήταν καρκίνος. Και τότε μπαίνεις μέσα σε ένα κυκεώνα, σε μία καταιγίδα, σε ένα λαβύρινθο που πρέπει να παλέψεις, να πιστέψεις, να λυγίσεις, να πέσεις, να σηκωθείς για να νικήσεις!!!!

Δεν θα μιλήσω καθόλου για τις παρενέργειες χημειοθεραπειών και των ακτινοβολιών διότι πιστεύω ότι είναι το πιο φρόνιμο που έχω να κάνω όμως η απώλεια των μαλλιών είναι αυτή που απασχολεί τις γυναίκες την δεδομένη στιγμή…. Ίσως γιατί πιστεύουν ότι χάνοντας την κώμη τους χάνουν τη δύναμή τους, την ομορφιά τους, την
θηλυκότητα τους…. Μία παράπλευρη απώλεια σε όλον αυτόν τον αγώνα που θα σου χαλάσει την ψυχολογία Αλλά εσύ πρέπει να βρεις τη δύναμη να πολεμήσεις πρώτα για σένανε και μετά για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου σε αγαπούν και σε θέλουν στη ζωή τους. Για πρώτη φορά θα μάθεις να “ΠΡΟΣΈΧΕΙΣ” το ΕΓΩ σου όχι εγωιστικά αλλά να το αγαπάς και να το σέβεσαι όπως του πρέπει!!? Ίσως γιατί στην καθημερινότητά σου “το” έχεις βάλει στην άκρη Για να προλάβεις το χρόνο, θα προλάβεις εκκρεμότητες, να προλάβεις τους γύρω σου που θες να τους έχεις πάντα ευχαριστημένους, ευτυχισμένους & ικανοποιημένους… Αν δεν είσαι όμως εσύ ζωντανή, ευχαριστημένη, ευτυχισμένη δεν θα είναι ούτε εκείνοι..

Όλα πήγαν κατ ευχήν!!!

Είμαι εδώ γερή, δυνατή και χαμογελαστή και μοιράζομαι την δική μου προσωπική εμπειρία για να δώσω δύναμη σε εκείνες που παλεύουν & για να ταρακουνήσω όλες εσάς για να καταλάβετε ότι η πρόληψη σώζει!!!! Κι όταν ο κατακλυσμός σου χτυπήσει την πόρτα και οι δείκτες του ρολογιού νομίζεις ότι σταμάτησαν, όταν οι μέρες θα περνούν αργά και βασανιστικά και ο χρόνος πλέον δεν θα κυλάει σαν νερό έχεις την αίσθηση ότι δεν θα ξαναβγεί το ουράνιο τόξο… Κι όμως μετά από λίγο καιρό όλα θα μοιάζουν ένα κακό όνειρο.

Εσύ θα είσαι πιο ΔΥΝΑΤΗ & πιο ΣΟΦΉ και δεν θα έχεις αφήσει την ΒΟΛΤΑ της ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΜΙΣΗ!!!!

Πες Ευχαριστώ στη δεύτερη ευκαιρία που σου δίνεται και ΖΗΣΕ τη ΣΤΙΓΜΗ!!!

Η στιγμή είναι το ΠΑΝ!!!!

Βγάλε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου και συνέχισε με ψηλά το κεφάλι και Πλατύ ΧΑΜΌΓΕΛΟ!!!!

Εύχομαι υγεία σε όλες ΜΑΣ!!!!

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέζο:

Λυρή Ειρήνη

Comments are closed.