Να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, κατοίκων & εργαζομένων, τις μέρες του καύσωνα

0
519

Την επέκταση της λειτουργίας των δύο ΚΑΠΗ του Δήμου Καλλιθέας μέχρι τις 10 το βράδυ και με την παρουσία νοσηλευτή προκειμένου να μπορεί να δώσει την απαραίτητη βοήθεια  στους ευπαθείς πολίτες τις δύσκολες ημέρες που θα  επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, ζητά με ανακοίνωση της η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο».

Στην ανακοίνωση της η Δημοτική Κίνηση επισημαίνει ακόμη την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του Δήμου που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά δε για το προσωπικό της καθαριότητας.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, κατοίκων και εργαζομένων, για τις μέρες του καύσωνα

Ο επερχόμενος καύσωνας ΚΛΕΩΝ, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40°C και 6ήμερη τουλάχιστον διάρκεια, θα δοκιμάσει τους κατοίκους της Καλλιθέας και ιδιαίτερα τα ευάλωτα στρώματα.

Ο Δήμος Καλλιθέας και η Πολιτική Προστασία πρέπει να λάβουν σοβαρά μέτρα. Ήδη έχει ανακοινωθεί η επέκταση της λειτουργίας δύο ΚΑΠΗ μέχρι τις 7:00 το βράδυ, και η λειτουργία της αίθουσας στην Πλάτωνος 24 για όλο το 24ωρο.

Ως Μια Πόλη στο Δρόμο ζητάμε να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των δύο ΚΑΠΗ τουλάχιστον μέχρι τις 10 το βράδυ, με την προβλεπόμενη αποζημίωση στους υπαλλήλους που θα εργαστούν και ρύθμιση του ωραρίου εργασίας τους, ώστε να προστατευθεί η υγεία και η οικογενειακή ζωή τους.

Στους χώρους να υπάρχει νοσηλευτής/νοσηλεύτρια και αποθέματα κρύου νερού. Από την μεριά του Δήμου, είναι αναγκαία μια “ενεργητική” πολιτική. Το να αναρτήσουμε την ενημέρωση για τους ανοιχτούς χώρους στο site του Δήμου και να το γράψουμε στα matrix δεν είναι αρκετό. Δεν έχουν όλες/οι οι συμπολίτ(ισσ)ες μας πρόσβαση στο διαδίκτυο, δεν χρησιμοποιούν όλες/οι το Viber.

Η Πρόνοια και η Κοινωνική Υπηρεσία να επικοινωνήσουν άμεσα, από σήμερα, με τους ευπαθείς πολίτες, οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι στις υπηρεσίες. Αν χρειαστεί, να βγει αυτοκίνητο με ντουντούκα που να ενημερώνει τον κόσμο για το πού υπάρχουν διαθέσιμοι κλιματιζόμενοι χώροι και ποιες ώρες είναι ανοιχτοί.

Τα Δημοτικά Ιατρεία και το προσωπικό τους να βρίσκονται σε επιφυλακή για παροχή βοήθειας, αν και όπου παραστεί ανάγκη.

Τέλος, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του Δήμου που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά δε για το προσωπικό της καθαριότητας.

Comments are closed.