Ιωάννα Ευτυχιάδου: Ουδέποτε κληθήκαμε για αποφάσεις & σύμπραξη – Δεν συναποφασίσαμε ποτέ και τίποτα

0
1144

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου Καλλιθέας Ιωάννας Ευτυχιάδου στην κοινή ανακοίνωση της Δημοτικής Συμβούλου Κοσμίδου – Πρέντζα Ευσεβίας, και των Κοινοτικών Συμβούλων Νατάσας Ασλανίδου και Αικατερινής Αδαμοπούλου της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα».

Η κα Ευτυχιάδου σε μια αιχμηρή απάντηση προς τα όσα αναφέρονται στην πρόσφατη ανακοίνωση των τριών στελεχών του συνδυασμού «Τώρα Καλλιθέα» επισημαίνει πως ουδέποτε «κατέλαβε» τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου, όπως τις καταλογίζουν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον όρο αδόκιμο.

Ακόμη η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος κάνει λόγο για τη μη λειτουργία των οργάνων της παράταξης με την οποία είχε συμμετάσχει στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 αναφέροντας χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, πως ουδέποτε κλήθηκε η ίδια ή άλλος σε οποιαδήποτε συνάντηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ούτε κλήθηκαν για να συμμετέχουν στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, όπως αυτή της σύμπραξης μετά τις εκλογές και ως εκ τούτου «…ούτε συναποφασίσαμε ούτε υπογράψαμε κάτι…»

Τέλος η κα Ευτυχιάδου επισημαίνει στην ανακοίνωση της πως θα περίμενε ως μια συμβολική πράξη για τον άδικο χαμό του επικεφαλής της παράταξης που ανέδειξε τα συγκεκριμένα στελέχη  στην τοπική κοινωνία, να έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που διενεργείται η Ε.Δ.Ε για τις αιτίες του δυστυχήματος του.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου Ιωάννας Ευτυχιάδου

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πρόσφερε σε κάποιους την αφορμή για σχόλια και υποδείξεις.

Σε απάντηση λοιπόν των όσων δημοσιεύτηκαν σε ηλεκτρονικά μέσα, φαίνεται ότι χρειάζεται να διευκρινίσω τα αυτονόητα.
Οι θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν καταλαμβάνονται. Οι έδρες ορίζονται αποκλειστικά και μόνο από την υπ’ αριθμό 575/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2019.

Αντίστοιχα, ο ισχυρισμός ότι “κατέλαβα” την έδρα -μάλλον επειδή οι συσχετισμοί δεν βολεύουν- είναι τουλάχιστον αδόκιμος, αν όχι αντιδημοκρατικός.

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά σε συναντήσεις. Σαφέστατα ουδέποτε κλήθηκα από την παράταξη με την οποία εκλέχθηκα σε συνάντηση τέσσερα χρόνια τώρα.

Το παραπάνω αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων των πρώτων σε σταυροδοσία υποψηφίων. Ακόμα και στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, όπως συμπράξεων μετά τις εκλογές, δεν συναποφασίσαμε ούτε υπογράψαμε κάτι.

Προεκλογικά εργάστηκα για μία ανεξάρτητη παράταξη. Προφανώς οι προγραμματικές μας δηλώσεις απαιτείται να έχουν μία αξία και μία κατ ́ ελάχιστον ηθική δέσμευση.

Τέλος, ως προς την ευθιξία που επικαλείστε, θα αναμέναμε να τη δούμε πρώτα από όλα από τις υπογράφουσες τα δημοσιεύματα και να έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί.

Μία πράξη συμβολική για τον άδικο χαμό του επικεφαλής της παράταξης που τις ανέδειξε στην τοπική κοινωνία, ενώ διενεργείται η Ε.Δ.Ε για τις αιτίες του δυστυχήματος του. Αντ ́ αυτού αρέσκονται να κάνουν υποδείξεις σε όποιον αδέσμευτα και ανεξάρτητα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Σεβόμενη τους δημότες της Καλλιθέας εμπιστεύομαι σε αυτούς να με κρίνουν. Καλή τύχη και καλή συνέχεια σε εσάς.

Comments are closed.