Πρώτα μας έκαναν χωροφύλακες στα καταστήματα μας & τώρα μας επιβάλλουν εξαντλητικό ωράριο

0
210

Με ανακοίνωση της η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας «επιτίθεται» στην κυβέρνηση για τις πρόσφατες αποφάσεις της που αφορούσαν το λιανεμπόριο.

Η Ε.Β.Ε. Καλλιθέας επισημαίνει πως η επιβολή του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είναι εξαντλητικό και συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τον ήδη λιγοστό χρόνο για ξεκούραση. Ακόμη αναφέρει στην ανακοίνωση πως οι Επαγγελματίες θα συνεχίσουν δυναμικά να ανατρέψουν τις άδικες αποφάσεις για τον κλάδο τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Β.Ε. Καλλιθέας

Η κυβέρνηση αρνούμενη για μια ακόμη φορά να αναλάβει τις ευθύνες της για την εξάπλωση της πανδημίας , με τις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού φορτώνει για άλλη μια φορά στους επαγγελματίες την αντιμετώπιση της.

Αφού μας ανάγκασε να γίνουμε χωροφύλακες στα καταστήματα μας, τώρα ανακοίνωσε και διεύρυνση του ωραρίου στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, που θα είναι ανοικτά κάθε μέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Εξαντλητικό ωράριο για όλους εμάς, συρρικνώνοντας ακόμη τον ήδη λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχουμε να αφιερώνουμε στην οικογένεια μας και να ξεκουραζόμαστε.

Οι επαγγελματίες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο συνωστισμός στα καταστήματα μας δεν ευθύνεται για την διασπορά του ιού.

Ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση που δεν θωράκισε το δημόσιο σύστημα υγείας, που δεν αύξησε τα δρομολόγια των ΜΜΜ όπου οι άνθρωποι στοιβάζονται καθημερινά, που τα παιδιά μας στριμώχνονται σε 30αρια τμήματα.

H λογική της ατομικής ευθύνης είναι αυτή που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας.

Όλα είναι υποταγμένα στη σχέση κόστους-οφέλους. Με άλλα λόγια γίνεται σαφές ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Οι επαγγελματίες συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας.

Comments are closed.