Απέτυχε ο Δήμαρχος να οργανώσει έγκαιρα τη διανομή τροφίμων σε 1823 οικογένειες απόρων συνδημοτών μας.

γράφει ο Θοδωρής Παπαθανασόπουλος

Με περισσό θράσος η Διοίκηση του Δήμου αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι “Από την Παρασκευή 29 Απριλίου ξεκίνησε η διανομή τροφίμων,σε μιά έμπρακτη στήριξη γιά τις πάνω από 1800 ευπαθείς οικογένειες” και συνεχίζει “Ο Δήμος έχοντας μεριμνήσει έγκαιρα, διένειμε ένα πρώτο μεγάλο πακέτο προιόντων, ταυτόχρονα καθημερινά, συνεχίζεται η διανομή δωροεπιταγών για σουπερ μάρκετ και έξτρα τροφίμων».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ όμως είναι ότι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ διενεμήθει ΣΤΙΣ 3 ΜΑΙΟΥ, 10 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.

Φυσικά η παράλειψη, στην ανακοίνωση, ότι τα τρόφιμα επρόκειτο να διανεμηθούν, εν όψει των εορτών του Πάσχα, δεν είναι τυχαία. Πως αλλοιώς ΘΑ ΑΥΤΟΘΑΥΜΑΖΟΤΑΝΕ ο κ. ΚΑΡΝΑΒΟΣ για την “έγκαιρη και έμπρακτη στήριξη” των άπορων δημοτών της Καλλιθέας ;

Εδώ αξιζει να σημειώσουμε ότι απο το 2019 ζητάμε επίμονα από τον Δήμαρχο να αλλάξει τον τρόπο ενίσχυσης των άπορων δημοτών μας τις γιορτές Χριστουγένων καί Πάσχα όπως κάνει μέχρι σήμερα, με διανομή τροφίμων, που εγείρουν ζητήματα τόσο αξιοπρέπειας των δικαιούχων, όσο και ποιότητας και επιλογής των τροφίμων.

Πρόταση

Η πρόταση μας να δίνεται σε χρήμα με επιταγές, το αντίτιμο της δαπάνης για τρόφιμα, και μάλιστα από καταστήματα της Καλλιθέας, βρίσκει τη σθεναρή άρνηση του Δημάρχου με διάφορα προσχήματα.  Την ίδια στιγμή επιλέγει την ανάθεση σε μια συγκεκριμένη εταιρία που η έδρα της βρίσκεται εκτός της πόλης μας.

Είναι σημαντικό ότι η εταιρεία αυτή είναι υπόδικη για παράδοση σάπιων κρεάτων σε Δήμο της Αττικής πριν από ένα χρόνο.

Ο Δήμαρχος καλείται να απαντήσει στα παρακάτω σοβαρά ερωτήματα:

Πως διανεμήθηκαν οι δωροεπιταγές χωρίς καμμία θεσμική διαδικασία;

Χωρίς τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου;

Με ποια κριτήρια;

Ο Δήμαρχος οφείλει να δόσεις απαντήσεις στους Καλλιθεάτες. Εκτός και αν ο ίδιος συνειδητά επαναφέρει παλιές πρακτικές Μαυρογιαλούρου στην πόλη μας.

Τέλος ας σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της συνολικής δαπάνης των 142.000 €  στις 1823 οικογένειες αντιστοιχεί κατά μέσο όρο το ποσό των 78,00 € ανά οικογένεια.

Το Πάσχα των φτωχών είναι εδώ και βρίσκεται στην Καλλιθέα.


 

Comments are closed.