Βόμβα ΚΕΔ/ΕΠΟ στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος – Όρισαν τιμωρημένο διαιτητή στο Ρέθυμνο

0
1036

Τρίτη επιστολή σε Μπένετ & ΕΠΟ – Ζήτημα ισονομίας η αλλαγή του διαιτητή Πουλικίδη στο Ρέθυμνο

Απορίες, έλλειψη σεβασμού  και αξιοπιστίας προς την ισόνομη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 γεννά η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας να μην λάβει υπόψιν της τις επιστολές της Athens Kallithea και να ορίσει μη αξιολογημένο διαιτητή και στον αγώνα της Κηφισιάς στο Ρέθυμνο με την Επισκοπή.

Πιο συγκεκριμένα η AKFC με δύο επιστολές της προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ και τον αρχιδιαιτητή Μπένετ ζητούσε για τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές στα παιχνίδια των δύο διεκδικητών (Κηφισιά – Athens Kallithea) της πρώτης θέσης του 2ου Ομίλου που θα εξασφαλίσει και την άνοδο στην SUPER LEAGUE να οριστούν αξιολογημένοι διαιτητές από την μεγάλη λίγκα για λόγους ισονομίας και αξιοπιστίας του πρωταθλήματος.

Αντί αυτού η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε μη αξιολογημένο διαιτητή ο οποίος μάλιστα έχει τιμωρηθεί τη φετινή σεζόν από την Κεντρική Επιτροπή δύο φορές για κακές διαιτησίες.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ AKFC Βίκτωρ Τσιολέκα να επικοινωνήσει με το μέλος της ΚΕΔ Σταύρο Μάνταλο προκειμένου να επισημάνει την πρόταση της ομάδος όπως αυτή εκδηλώθηκε με την αρχική επιστολή προς την ΚΕΔ.

Ωστόσο η ΚΕΔ/ΕΠΟ, η οποία κατ επανάληψη έχει δεχθεί σκληρές κριτικές από την πλειοψηφία των ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας, παρά και την τηλεφωνική παραίνεση του κ. Τσιολέκα όρισε μη αξιολογημένο διαιτητή στον αγώνα της Κηφισιάς με την Επισκοπή στο Ρέθυμνο.

Ο ορισμένος από την ΚΕΔ διαιτητής Πουλικίδης Κωνσταντίνος έχει ήδη τιμωρηθεί για «κακές» διαιτησίες δύο φορές συνεπώς λόγοι ευθυξίας θα επέβαλαν τον μη ορισμό του.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της ΚΕΔ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Athens Kallithea και του προέδρου της ο οποίος με νέα επιστολή, τρίτη κατά σειρά, προς την ΚΕΔ και τον κ. Μπένετ προσωπικά, ζητά την άμεση αντικατάσταση του κ. Πουλικίδη  και τον ορισμό αξιολογημένου διαιτητή ενώ προτείνει στον κ. Μπένετ να παρευρεθεί ο ίδιος στον αγώνα Επισκοπή – Κηφισιά αντί της αρχικής της πρότασης για φυσική παρουσία του αρχιδιαιτητή στον αγώνα Ηλιούπολη – Athens Kallithea.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τσιολέκας κοινοποίησε την επιστολή του αυτή και στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο.

Η νέα επιστολή του προέδρου της AKFC προς Μπένετ και ΚΕΔ

 

Αξιότιμε κ. Bennett,

Σε συνέχεια της υπ’ αρίθμ.Πρωτ: 26/30.5.2023 επιστολής μας και της τηλεφωνικής επικοινωνίας του προέδρου κ. Βίκτωρα Τσιολέκα με το μέλος της ΚΕΔ κ. Σταύρο Μάνταλο, διαπιστώσαμε με λύπη ότι ορίσθηκε αξιολογημένος διαιτητής στον αγώνα μας με την Ηλιούπολη και μη αξιολογημένος στον αγώνα του ετέρου διεκδικητή του Πρωταθλήματος ( ΠΑΕ Α.Ε ΚΗΦΙΣΙΑ), για τον αγώνα Επισκοπή – Κηφισιά και συγκεκριμένα ο κ. Πουλικίδης Κωνσταντίνος, τον οποίο φέτος έχετε ήδη τιμωρήσει 2 φορές.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε – υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Πουλικίδης Κωνσταντίνος διεύθυνε εκτός από άλλους αγώνες και το περίφημο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΑΕΛ για το οποίο η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε τεράστια και δικαιολογημένα παράπονα από τις αποφάσεις του. Επίσης είναι απορίας άξιον πώς ορίσθηκε ένας διαιτητής SL2 από την Δράμα να διαιτητεύσει αγώνα στο Ρέθυμνο.

Με δεδομένο ότι δεν εισακουσθήκαμε για την ισονομία του Πρωταθλήματος να ορισθούν αξιολογημένοι διαιτητές και στους 2 αγώνες ζητάμε την άμεση αντικατάσταση του κ. Πουλικίδη από αξιολογημένο διαιτητή της SuperLeague 1.

Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση του ζητούμε την παρουσία σας στον αγώνα ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΚΗΦΙΣΙΑ.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ και η παρουσία σας στον εν λόγω αγώνα θα αποτελέσει εχέγγυο για την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος.

Η επιστολή θα αποσταλεί και στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μπαλτάκο Παναγιώτη, ο οποίος πρέπει να έχει ενημέρωση και άποψη.

Comments are closed.