Κ. Ασκούνης: Παραλία ώρα μηδέν, δυσμενή εξέλιξη… Ο Δήμαρχος να διασφαλίσει τα συμφέροντα της πόλης

0
491

Με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής όπου ήρθε για έγκριση (η πρόσληψη εταιρείας  Χρηματοοικονομικού Συμβούλου για την αναζήτηση χρηματοδότησης για την Β’ φάση ανάπλασης του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου),  κάνει λόγο για δυσμενή εξέλιξη, καθώς το έργο μπορεί να μείνει ημιτελές για πολλά χρόνια ακόμη.

Στην ανακοίνωση του ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας επισημαίνει ότι υπάρχουν «τεράστιες ευθύνες» τόσο του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη καθώς και του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου τον οποίο και καλεί «…να εγκαταλείψει την τακτική των παρασκηνιακών συζητήσεων και των δημοσίων σχέσεων… και να διασφαλίσει τα συμφέροντα της πόλης…»

Η ανακοίνωση του Κ. Ασκούνη

ΠΑΡΑΛΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Εξαιρετικά δυσμενή τροπή λαμβάνει η δημοπράτηση της Β’ Φάσης του έργου Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, αφού κινδυνεύει να παραμείνει ημιτελές για πολλά χρόνια ακόμη.

Την αρνητική αυτή εξέλιξη σηματοδοτεί η χθεσινή απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Μία απόφαση η οποία επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις που έγκαιρα είχαμε απευθύνει στο Δήμαρχο για την καθυστέρηση δημοπράτησης της Β’ φάσης του έργου από τον κ. Πατούλη, τις οποίες δεν έλαβε υπόψη του, ταυτιζόμενος μαζί του και ορίζοντας τον εαυτό του ως εγγυητή καλής συνεννόησης, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με απόφασή της η Περιφέρεια θα προσλάβει εταιρεία Χρηματοοικονομικού Συμβούλου για την αναζήτηση χρηματοδότησης, παρότι το έργο είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής και έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 με πιστώσεις 175.000.000 €.

Η αναζήτηση ιδιώτη επενδυτή υποκρύπτει αλλαγή της φυσιογνωμίας του έργου. Από δημόσιο έργο με ελεύθερη πρόσβαση και οικολογικό πάρκο μετατρέπεται σε ιδιωτικό, με παραχώρηση στον επενδυτή όλων των υποδομών και των ελεύθερων χώρων για εκμετάλλευση.

Οι ευθύνες του κ. Πατούλη είναι τεράστιες.

Επίσης, μεγάλες ευθύνες έχει και ο κ. Κάρναβος, ο οποίος άμεσα πρέπει να εγκαταλείψει την τακτική των παρασκηνιακών συζητήσεων και των δημοσίων σχέσεων. Με τη στάση του αυτή, δε διασφαλίζει τα συμφέροντα της πόλης.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει αφού πρόκειται για εμβληματικό έργο, το οποίο αφορά την ποιότητα ζωής των πολιτών της Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Αθήνας και Πειραιά.

Είναι η ώρα των αποφάσεων για ανάληψη πρωτοβουλιών, οι οποίες θα ανατρέψουν την αρνητική αυτή εξέλιξη.

Comments are closed.