Θ. Ψαλιδόπουλος: «Ευθεία εξαπάτηση από Πατούλη… Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου…»

0
628

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας και την από κοινού συνεδρίασή του με αυτό του Δήμου ΜοσχάτουΤαύρου ζήτησε από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», με επιστολή, την οποία απηύθυνε εκτάκτως, ο επικεφαλής της παράταξης Θοδωρης Ψαλιδοπουλος.

Αιτία της αντίδρασης της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» είναι η ανακοίνωση ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής έχει εισαχθεί προς έγκριση η διαδικασία επιλογής χρηματοοικονομικού συμβούλου για το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Η διάρκεια της προτεινομένης Σύμβασης είναι διετής και αντικείμενο της υπηρεσίας του Συμβούλου είναι η αναζήτηση χρηματοδότησης του έργου από πηγές εκτός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο εγκαταλείπεται, δηλαδή από πόρους της ΕΕ ή δια των διαδικασιών Σύμπραξης μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο, ο Θ. Ψαλιδόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η συζήτηση επί του προαναφερομένου θέματος συνιστά «ευθεία εξαπάτηση» των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου εκ μέρους του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη, τον οποίον κατηγορεί ότι μεθοδεύει την αλλαγή της φυσιογνωμίας του έργου της ανάπλασης του Παραλιακού μετώπου, μετατρέποντάς το σε επιχείρηση μιας ιδιωτικής επένδυσης και παραμένοντας αδιάφορος για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνέπειες εξαιτίας των καθυστερήσεων στην πρόοδο των εργασιών.

Με την ίδια επιστολή, η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» καλεί τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο να επιδιώξει τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και την απόσυρση του θέματος, προασπιζόμενος τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τα συμφέροντα της Καλλιθέας.

Comments are closed.