ΚΕΔΕ: Εκτός ευνοϊκών ρυθμίσεων η πλειοψηφία των οφειλετών στους Δήμους

0
368

Με απόφαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την διαφωνία της με την διαφαινόμενη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία όπως διαμορφώθηκε πλέον θα αφορά μικρή μερίδα δημοτών.

 Η Ε.Ε. της ΚΕΔΕ επισημαίνει πως «στην αρχική ρύθμιση που είχε παρουσιάσει το ΥΠΕΣ δινόταν η δυνατότητα σε παλαιούς και νέους οφειλέτες να αποπληρώσουν με ευνοϊκούς όρους τις υποχρεώσεις τους, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενή συγκυρία που βιώνουν , ενώ και οι Δήμοι μας θα μπορούσαν να εισπράξουν ανείσπρακτες οφειλές, που θα έδιναν ανάσα στα ταμεία μας».


Αναφέρει ακόμη ότι «στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες, διαπιστώνουμε ότι έχει τροποποιηθεί το περιεχόμενο της αρχικής πρότασης του ΥΠΕΣ, με αποτέλεσμα η ρύθμιση με τη νέα διατύπωσή της να δίνει σε σημαντικά μικρότερο αριθμό συμπολιτών μας, τη δυνατότητα να ενταχθεί σε αυτήν. Αφήνει εκτός ευνοϊκών ρυθμίσεων την πλειοψηφία των οφειλετών, που δεν ανήκουν μάλιστα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, που ούτε εμείς επιθυμούμε να διευκολύνουμε. Οι Δήμοι δεν έχουν ανάγκη από ρυθμίσεις που δεν εξυπηρετούν τους στόχους που τίθενται».


Καταλήγοντας στην ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ  «ζητά την ψήφιση μιας ρύθμισης που θα είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες της αγοράς, προκειμένου σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στους συμπολίτες μας να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τους Δήμους με ευνοϊκό καθεστώς . Με τον τρόπο αυτό και θα ενισχύσουμε τα ταμεία των Δήμων μας, αλλά και θα ενισχυθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμων και πολιτών».

Comments are closed.