Κάτοικοι εν δράσει: “Ανθρώπινη αλυσίδα” για να μην κοπούν τα δένδρα στο οικόπεδο της Μεγαλουπόλεως 41

0
509

 “Ανθρώπινη αλυσίδα” είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το οικόπεδο της οδού Μεγαλουπολεως 41 στην Καλλιθέα προκειμένου να αποτρέψουν το κόψιμο των δένδρων τα οποία υπάρχουν επί δεκαετίες στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο χώρο για να εγκαταστήσει αίθουσες προκάτ οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής ηλικίας.

Η χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου χώρου για το σκοπό αυτό απαιτεί και την κοπή δένδρων για να μπορέσουν να τοποθετηθούν οι αίθουσες και να δημιουργηθούν οι απαιτούμενοι χώροι για την λειτουργία ενός νηπιαγωγείου.

Οι κάτοικοι της περιοχής από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν, στην απόφαση αυτή, αρχικά με τον ορισμό Επιτροπής Κατοίκων. η οποία έκανε παρέμβασή στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με ανακοινώσεις, ενώ προχώρησαν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά από το πάρκο της οδού Μεγαλουπόλεως 41.

Στη συγκέντρωση όπου οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, όπως ανέφεραν τα μέλη της Επιτροπής τους,  να εγκαταστήσει 4 προκάτ αίθουσες και 1 αίθουσα γραφείων για τη λειτουργία της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την κοπή 7 μεγάλων δέντρων και στην ουσία την καταστροφή ενός χώρου πρασίνου, ζήτησαν να μην προχωρήσει ο Δήμος στην υλοποίηση της απόφασης αυτής.

Εκ μέρους της Επιτροπής των κατοίκων μίλησαν οι κ.κ. Γιώργος Χριστοφόρου και Κώστας Ρούσσος οι οποίοι αναφέρθηκαν στην χρησιμότητα και την ανάγκη να διατηρηθεί και να αναβαθμιστεί ο συγκεκριμένος χώρος πρασίνου στην περιοχή και να μην μετατραπεί σε αίθουσες προκάτ.

Στην συγκέντρωση, την πρώτη μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων λόγω covid-19, παρευρέθηκαν και δήλωσαν την αντίθεση τους ως προς την απόφαση της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης από τη δημοτική παράταξη «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ», η Δημοτική Σύμβουλος Νανά Ιορδανίδου από τη δημοτική παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», ο επικεφαλής  της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Ιωαννίδης απο τη δημοτική παράταξη «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ».

Τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Καλογερόπουλος, Κοττέας Παναγιώτης και Δημήτρης Πσπαθανάσης. Στους κατοίκους μίλησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Κώστας Καλογερόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο λόγο που οδηγήθηκε η διοίκηση να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο χώρο επισημαίνοντας “…ότι δεν υπάρχει καμμία διάθεση από την πλευρά του Δήμου να κοπούν δένδρα τα οποία δεν θα αντικατασταθούν μετά…”. Ο αριθμός των δένδρων που θα κοπεί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καλογερόπουλος, είναι 4 δένδρα και όχι 7 όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι. Συνεχίζοντας ανέφερε ακόμη πως “…ακόμη γίνονται προσπάθειες να βρεθούν και άλλες λύσεις πλην όμως το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι το μόνο στην περιοχή που δεν είναι χαρακτηρισμένο και μετά από συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για τη δημιουργία νηπιαγωγείου…”.

Στην επισήμανση αυτή του αντιδημάρχου Παιδείας οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν έντονα και απάντησαν πως από την στιγμή που δεν λαμβάνει ο Δήμος Καλλιθέας υπόψιν την άποψη των κατοίκων του τότε “…μόνο εάν περάσετε από επάνω μας θα κόψετε τα δένδρα…”

Ο κ. Καλογερόπουλος ζήτησε να αναφερθεί, στο θέμα της κοπής των δένδρων, και ο διευθυντής της υπηρεσίας περιβάλλοντος του Δήμου πλην όμως οι κάτοικοι δεν δέχτηκαν να μιλήσει αναφέροντας πως δεν υπάρχει άλλη λύση για τους ιδιους πέρα από την αλλαγή της απόφασης του Δήμου για τη δημιουργία νηπιαγωγείου στο συγκεκριμένο χώρο της οδού Μεγαλουπολεως 41.

Comments are closed.