ΕΤΑΔ Α.Ε.: Άναψε «πράσινο» στο Δήμο Καλλιθέας για το Παράνομο Τυπογραφείο του ΕΑΜ

0
487

Ένα ακόμη ιστορικό μνημείο στην πόλη της Καλλιθέας παίρνει σειρά για ανάπλαση και την απόδοση του στο κοινό.

Πρόκειται για ένα από τα ιστορικά μνημεία της Εθνικής Αντίστασης στην αντιστασιακή Καλλιθέα, που δεν είναι άλλο από το παράνομο τυπογραφείο του ΕΑΜ το οποίο ήταν κρυμμένο στο διόροφο ακίνητο στην οδό Σκρά 31.

Πιο συγκεκριμένα η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) απατώντας σε σχετικό έγγραφο αίτημα του Δήμου Καλλιθέας από τις 26 Νοεμβρίου 2020 τροποποίησε τον σκοπό για την χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου, αίροντας έτσι κάθε εμπόδιο για την δημιουργία Δημοτικού Τόπου Ιστορικής Μνήμης  του παράνομου τυπογραφείου του ΕΑΜ. 

Στην απόφαση της η Εταιρία, για τροποποίηση της χρήσης του μνημείου, καθορίζει πως αυτή θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέχρι της 31/12/2023.

Την απάντηση της ΕΤΑΔ ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (1/3/2021) ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως:

 «…Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση και αξιοποίηση ενός εμβληματικού σημείου για την ιστορική μνήμη της πόλης μας, του παράνομου τυπογραφείου του ΕΑΜ.
Υπήρξε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτήν την απόφαση και θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλλαν.

Για την διοίκηση μας, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης της πόλης αποτελεί πάντα μια μεγάλη προτεραιότητα. Είναι οφειλόμενη τιμή στους ήρωες της Καλλιθέας αλλά και μια ισχυρή προβολή της ταυτότητας της πόλης στο μέλλον. Ιδιαίτερα, στην τεράστια συμβολή της Καλλιθέας στον αγώνας της Εθνικής Αντίστασης…»..

Η επιστολή της ΕΤΑΔ Α.Ε. 

Σε απάντηση του ως άνω σχετικού σας εγγράφου, σας γνωρίζουμε ότι με την υπ’ αριθ. πρωτ. 2208/22.02.2021 Απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, δυνάμει της με α.π. 1035/27.01.2021 Εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Αξιοποίησης Ακινήτων & Επιχειρηματικών Μονάδων, αποφασίστηκε:

Η τροποποίηση του σκοπού της παραχώρησης χρήσης του ακινήτου με Α.Β.Κ. 106Π Ν. Αττικής, το οποίο παραχωρήθηκε για αόριστο χρόνο στον Δήμο Καλλιθέας δυνάμει της υπ’ αριθ. 24/17.09.1998/Δ26 απόφασης του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ., ως εξής:

«Σκοπός της παραχώρησης είναι η δημιουργία Δημοτικού Τόπου Ιστορικής Μνήμης».

Ο σκοπός της παραχώρησης πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέχρι την 31η.12.2023.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Comments are closed.