«Δεν ανεχόμαστε άλλο την τραγική κατάσταση των βρεφονηπιακών σταθμών» – Μόνη υπεύθυνη η Δημοτική Αρχή

0
1076

Δριμύτατη επίθεση κατά της διοίκησης του Δήμου και του προέδρου του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Α. «Γιάννης Γάλλος» εξεπέλυσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το κλείσιμο των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Καλλιθέας λόγω της υποστελέχωσης που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόσο στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, όπου ο επικεφαλής της Γιάννης Βακαλόπουλος ζήτησε την άμεση εξεύρεση λύσης στη στελέχωση των Βρεφονηπιακών Σταθμών, όσο και με ανακοίνωση της ζητά να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία τους.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Φτάνει πια η κοροϊδία! Άμεσες προσλήψεις προσωπικού, να λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί !

Δεν ανεχόμαστε άλλο την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η  λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Η διοίκηση του Δήμου, ενώ γνώριζε τα προβλήματα με την μεγάλη έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (παιδαγωγοί , τραπεζοκόμοι, μάγειρες, υπάλληλοι καθαριότητας) από την προηγούμενη χρονιά, δεν πήρε κανένα μέτρο. Αδιαφόρησε στις έγκαιρες προειδοποιήσεις των εργαζομένων ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν με το άνοιγμα από τον Σεπτέμβρη, λόγω και  της λήξης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας.

Πήγε με την «πεπατημένη», «πέταξε» 230 παιδιά εκτός των παιδικών σταθμών, προχώρησε με καθυστέρηση σε προκήρυξη 11 θέσεων ΙΔΟΧ που ακόμα είναι σε εξέλιξη και σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Μέχρι σήμερα, οι σταθμοί λειτουργούν σε βάρος των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και της ασφάλειας των μικρών παιδιών και βρεφών.

Όλα τα παραπάνω τα έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, μόλις, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο στις 7/11 και η απάντηση του προέδρου του ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος»  λίγο πολύ ήταν ότι όλα βαίνουν καλώς και αυτά που επισημαίνουν οι εργαζόμενοι είναι υπερβολές.

Έτσι φτάσαμε σήμερα σε κλειστούς παιδικούς σταθμούς , γονείς σε απόγνωση και όλα αυτά  με  αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του Δήμου.

ΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Δεν ανεχόμαστε άλλο οι γονείς και οι εργαζόμενοι να «πληρώνουν το μάρμαρο»  της πολιτική της Κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών που θεωρούν την ανάγκη για σύγχρονους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά κόστος!

Απαιτούμε από Δήμο και Κυβέρνηση τηνχρηματοδότηση για:

 ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ➢ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ

 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ – ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΦΥΛΑΚΤΗΡΙΑ !

                                                                                                                        ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2023

Comments are closed.