Για μια δημοκρατική και ακμαία πατρίδα, για μια δίκαιη και ισχυρή κοινωνία

0
185

Στο “Πολυτεχνείο” της σύγχρονης εποχής που είναι ο καθημερινός αγώνας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας, η προάσπιση της θέσης και του εισοδήματος των εργαζομένων, η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εκπαίδευση, για την υποστήριξη των αρχών της αυτοδιοίκησης αναφέρεται σε μήνυμα της για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η Δημοτική Παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας».

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας»

Επί 48 χρόνια, η εξέγερση “των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών” εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας εμπνέει κάθε σύγχρονη κινητοποίηση για την κατοχύρωση και εμβάθυνση των δημοκρατικών ελευθεριών, την ειρήνη και την ευημερία των εργαζομένων. Δεν έχει ούτε για μια στιγμή απομακρυνθεί από τη συνείδηση και δεν έχει ούτε για μια στιγμή πάψει να καθοδηγεί τη σκέψη και τους στόχους κάθε προοδευτικού ανθρώπου. 

Γαλουχημένη με τις καλύτερες παραδόσεις της εθνικής μας διαδρομής, τον αγώνα για την ανεξαρτησία και τις παρακαταθήκες της Εθνικής Αντίστασης, η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί διαχρονική επιβεβαίωση του αναντικατάστατου και πρωταγωνιστικού ρόλου της νεολαίας στην ιστορική και πολιτική πρόοδο. Ίσως γι’ αυτό κάθε γενιά και κάθε εποχή αναζητούν το δικό τους “Πολυτεχνείο”, καθώς κινητοποιούνται για να ανανεώσουν την πραγματική υπόσταση των αξιών που συνενώνουν την κοινωνία και αποτελούν προϋπόθεση για το μέλλον. 

Το “Πολυτεχνείο” της σύγχρονης εποχής είναι ο καθημερινός αγώνας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας, την προάσπιση της θέσης και του εισοδήματος των εργαζομένων, την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εκπαίδευση, για την υποστήριξη των αρχών της αυτοδιοίκησης. Το “Πολυτεχνείο” της σύγχρονης εποχής είναι η νέα ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου που πρέπει και μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους σχέδιο για μια δημοκρατική και ακμαία πατρίδα, για μια δίκαιη και ισχυρή κοινωνία.

Comments are closed.