«…Ένα ατύχημα, και οι απαντήσεις που δεν δόθηκαν…»

0
1769

Με ανακοίνωση της η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση Καλλιθέας ανοίγει τον κύκλο των αντιδράσεων για το τραγικό γεγονός του σοβαρότατου τραυματισμού του αντιδημάρχου Πολιτισμού Λάζαρου Λασκαρίδη για τον οποίο αρχικά εύχεται να βγει νικητής από τη μάχη που δίνει.

Παράλληλα η Δημοτική Παράταξη επισημαίνει πως ενώ έχει περάσει μια εβδομάδα από το ατύχημα στο κτίριο όπου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας.

φωτό   Ανδρέας Ανδρεόπουλος

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για το πόσο ελεγμένα και ασφαλή είναι τελικά τα δημοτικά κτίρια και γενικά όσα κτίρια είναι στην ευθύνη του δήμου; και αν αυτά συντηρούνται επαρκώς;

Ενώ τέλος ζητούν να γίνουν οι όποιες ενέργειες επιβάλλονται προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες του τραυματισμού του Αντιδημάρχου.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης αναφέρει

Έχει περάσει μια εβδομάδα από το τραγικό ατύχημα, που έγινε στο κτίριο που στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη, πριν αρχίσει εκδήλωση για την ονοματοδοσία της, όταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λάζαρος Λασκαρίδης τραυματίστηκε βαριά, πέφτοντας από ύψος περίπου 3 μέτρων, όταν υποχώρησε κάγκελο.

Ως Μια Πόλη στο Δρόμο, πρώτα και πάνω από όλα, ευχόμαστε ο Λάζαρος Λασκαρίδης να βγει νικητής από τη μάχη που δίνει.

Όλες αυτές τις μέρες περιμέναμε μια ανακοίνωση, ένα δελτίο τύπου, από πλευράς της διοίκησης του Δήμου, σχετικά με το ατύχημα. Τίποτα! Υπάρχει το γεγονός του τραυματισμού σε κτίριο που στεγάζεται και λειτουργεί δημοτική υπηρεσία.

Γιατί έγινε; Πώς έγινε; Πόσο ελεγμένα και ασφαλή είναι τελικά τα δημοτικά κτίρια και γενικά όσα κτίρια είναι στην ευθύνη του δήμου; Συντηρούνται επαρκώς;

Πολλά και σοβαρά τα ερωτήματα. Θα δοθούν απαντήσεις και εξηγήσεις; Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένας άνθρωπος χαροπαλεύει, γιατί απλά έκανε το λάθος να ακουμπήσει το βάρος του στο κάγκελο προστασίας.

Πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε ότι δεν θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα σε δημοτικά κτίρια και δομές, από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των περικοπών σε ζητήματα ασφάλειας και συντήρησης;

Υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια για να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες του τραυματισμού του Αντιδημάρχου, και απαιτούμε από την Δημοτική αρχή να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες για την ασφάλεια και την συντήρηση των εγκαταστάσεων, των δομών και των κτιρίων του Δήμου.

Comments are closed.