Ανακοίνωση αγανάκτησης των 8 πρωταθλητριών ομάδων Γ’ Εθνικής… Επιστολή παρέμβαση Λ. Αυγενάκη «στέλνει αδιάβαστη» την Ε.Π.Ο.

0
613

Με ανακοίνωση τους οι οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες περιόδου 2019-2020 της Γ’ Εθνικής ζητούν από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσουν στην αναγκαστική αναδιάρθρωση κατηγοριών προχωρώντας σε ανάλογη κατάθεση νόμου στην Βουλή, κάτι για το οποίο, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, η κυβέρνηση είχε τοποθετηθεί και δημόσια. Οι παράγοντες των οκτώ ομάδων μεταξύ των οποίων και η Καλλιθέα δεν παραλείπουν στην ανακοίνωση τους να «απειλήσουν» και με περαιτέρω «πράξεις» εφόσον η κυβέρνηση δεν δεχτεί την απόφαση της ΕΠΟ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην «ώρα μηδέν», λόγω της πανδημίας της COVID-19 και οι θεσμικοί του παράγοντες, «νίπτουν τας χείρας τους» και πετούν τις ευθύνες, ο ένας στον άλλον!

Κύριοι, είναι η τελευταία κοινή μας δήλωση, ως πρόεδροι, των ‘’8’’ πρωταθλητριών ομάδων της Γ΄  Εθνικής, που σας προτρέπουμε για πολλοστή φορά, να προβείτε στην αναγκαστική αναδιάρθρωση κατηγοριών και στην δημιουργία βιώσιμης λύσης για το ποδόσφαιρο μας, λόγω του καταστροφικού και θανατηφόρου ιού.

Την επόμενη μέρα των μεσοβέζικων αποφάσεων σας, θα μιλήσουν οι πράξεις μας.

Αναγκαζόμαστε πλέον, να απευθυνθούμε στον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και στον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να κάνουν πράξη, τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, πριν και μετά την ανάληψη της κυβέρνησης, από τη Νέα Δημοκρατία, κατά της «αναδιάρθρωσης Βασιλειάδη», που κάνουν λόγο για:

«τέχνασμα που απέτυχε παταγωδώς και έχει πάει στο βρόντο, δημιουργώντας κρατικοδίαιτο ποδόσφαιρο  τριών κατηγοριών το οποίο θα τροφοδοτεί και θα πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω της ΕΡΤ».

Εφόσον αποδεδειγμένα, αγαπάτε και νοιάζεστε για το καλό του Ελληνικού αθλητισμού, προχωρήστε επιτέλους, στην μοναδική βιώσιμη λύση για το ποδόσφαιρο μας, εν μέσω COVID-19, που ψήφισε η ΕΠΟ (και είναι η επί τριμήνου δική μας εμπεριστατωμένη πρόταση) της νέας αναδιάρθρωσης, δυο επαγγελματικών κατηγοριών(SL1-SL2), με δυο ομίλους στην ‘’Super League 2’’ και κατάργηση της Football League.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Οι παράγοντες των 8 πρωταθλητριών ομάδων της Γ΄ Εθνικής.

Πανσερραϊκός: Τάσος Καζίας

Αλμωπός Αριδαίας: Φώτης Παντελίδης

Πιερικός: Γιάννης Λαζαρίδης

ΑΕΠ Κοζάνης: Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης

Καλλιθέα: Σπύρος Παπαδόπουλος

Ρόδος: Τώνης Μαρτίνης

Αστέρας Βλαχιώτη: Πέτρος Μαρτσούκος

ΑΟ Επισκοπής:  Μιχάλης Νικολιδάκης”


Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι η ΕΠΟ για μια ακόμη φορά δείχνει πως διαθέτει και προβάλλει το αυτοδιοίκητο της κατά το συμφέρον της και το συμφέρον των παραγόντων που την «στηρίζει». Στο συγκεκριμένο ζήτημα ωστόσο «πετάει» το μπαλάκι στην κυβέρνηση, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει ότι η ίδια στέλνει «βόλτα» το αυτοδιοίκητο της αλλά και την «ρήτρα ανεξαρτησίας» της από την κυβερνητική παρέμβαση που ίδια ζητά.
Παράλληλα «σπρώχνει» τους παράγοντες των οκτώ ομάδων σε θέση μάχης κατά της κυβέρνησης για ένα νόμο που είχε ψηφίσει μια άλλη κυβέρνηση. Της οποίας την παρέμβαση επίσης είχε ζητήσει η ίδια ΕΠΟ με την ίδια διοικητική σύνθεση. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΕ ΒΑΓ. ΓΡΑΜΜΕΝΟ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με το αίτημα της ομοσπονδίας (όπως διατυπώθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής) για κατάργηση της Football League και διεξαγωγή της Super League 2 σε δυο ομίλους των 34 ομάδων. Ο κ. Αυγενάκης φαίνεται να βάζει σε θέση ευθύνης την ΕΠΟ με τα ερωτήματα που απευθύνει μέσω της επιστολής του στον πρόεδρο της κάνοντας σαφές πως τον πρώτο λόγο έχει η διοργανώτρια αρχή.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει:

«Έλαβα σήμερα την επιστολή σας για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ περί ενοποίησης της δεύτερης και τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, η οποία προϋποθέτει την ψήφιση σχετικής διάταξης στον νέο αθλητικό νομό.

Για να επιταχύνω τις διαδικασίες συζήτησης ενόψει της συνάντησής μας, που προτείνω να γίνει αρχές της επόμενης εβδομάδας αν το επιτρέπει και το δικό σας πρόγραμμα, να επισημάνω πως:

Συμφωνώ μαζί σας ότι η δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως εφαρμόστηκε από την προηγούμενη ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, προφανώς και απέτυχε. Είμαι υπέρ στοχευμένων ενεργειών για την καλύτερη διάρθρωση του ποδοσφαίρου, αλλά πάντοτε με κριτήρια στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξής του.

Θα μου επιτρέψετε, ωστόσο, να ζητήσω διευκρινίσεις ως προς τα εξής:

Ποια τα κριτήρια που έλαβε υπόψη της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να φτάσει σε αυτή την απόφαση «αναδιάρθρωσης», προτείνοντας την κατάργηση της Football League και τη συμμετοχή 34 ΠΑΕ σε δύο ομίλους στην προσεχή Super League 2;

Ποιο το σκεπτικό της πρότασή σας;

Έχει τεθεί από εσάς η πρόταση σε διαβούλευση με τις διοικήσεις των εμπλεκομένων ΠΑΕ;

– Ποια είναι η θέση της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (Super League 2 – Football League); Διότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 ν. 4684/2020, που ψηφίσαμε στη Βουλή τον περασμένο Απρίλιο, τον πρώτο λόγο έχει η διοργανώτρια αρχή.

Αναμένοντας νεότερα από μέρους σας, προτείνω η συνάντησή μας την προσεχή εβδομάδα να γίνει παρουσία αντιπροσωπείας της διοίκησης των SL2-FL λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές τους επίσημες θέσεις».


 

Comments are closed.