Αλλάζει η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς λόγω της συνεχιζόμενης έξαρσης του Covid-19;

0
531

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα του protothema.gr τα μέλη της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων επανεξετάζουν την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έγκυρου σάιτ προτείνεται η 14η Σεπτεμβρίου 2020.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων επανεξετάζουν την ημερομηνία της έναρξης της σχολικής χρονιάς καθώς διαπιστώνουν ότι ακόμα το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού στη χώρα μας παραμένει το τελευταίο διάστημα ισχυρό.

Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η καθημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφει 200 και πλέον κρούσματα σε όλη την επικράτεια έχει προβληματίσει τους ειδικούς οι οποίοι περιμένουν να διαπιστώσουν πότε θα αποδώσουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και τη Δευτέρα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως όλα δείχνουν στη συνέντευξη τύπου της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως που θα παραχωρήσει τη Δευτέρα 24/8 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στις 16:00 θα ξεκαθαριστεί απόλυτα και η οριστική ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ θα ανακοινωθούν και οι όροι έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό – ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021.

Comments are closed.