O Φεστιβάλιος Καλλιθεόπουλος ψάχνει…

0
447

Όταν γεννιόταν το θέμα του 14ου Μαθητικού Φεστιβάλ, κανείς δεν ήξερε, πως θα ήταν τόσο επίκαιρο. Μιλάμε για την Ευρώπη και τον Πολιτισμό της ενώ ταυτόχρονα έχουμε πόλεμο στην Ήπειρο μας με αποτέλεσμα να μαυρίσει ο ουρανός μας.

Ο σύγχρονος Ευρωπαίος, πριν λίγο καιρό αναζητούσε διακρίσεις επαγγελματικές, μόρφωση, πτυχία και διπλώματα, καλύτερα υλικά αγαθά μπαινοβγαίνοντας στο διαδίκτυο και σχέσεις ηλεκτρονικές. Οι απαιτήσεις της εποχής, λέγαμε…

Πρόσφατα αισθανθήκαμε το πόσο μικροί κι αδύναμοι είμαστε και προσθέσαμε στις αναζητήσεις το υπέρτατο αγαθό της υγείας, τον τελευταίο όμως μήνα ψάχνουμε ανήσυχα και την ειρήνη, που φαίνεται μακρινή κι άπιαστη.

Χμμμ… καθόλου καλό το σκηνικό, αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειες της αναζήτησης, για το χαμόγελο, που έχασε το δρόμο του και την ανεμελιά, που όλοι θέλουμε και περισσότερο από όλους, εκείνοι, που δικαιωματικά την είχαν και τώρα δεν μπορούν να την βρουν…

Έτσι γεννήθηκε ο Φεστιβάλιος Καλλιθεόπουλος, ο δικός μας Φέστη, που έρχεται την Κυριακή και ξεσηκώνει τους φίλους του, για να αναζητήσουν «θησαυρούς» σ’ ένα κυνήγι, από εκείνα, που κρύβουν χαρά και ζωή. Ανδρώθηκε στις δύσκολες εποχές, του Κορονοϊού, του εγκλεισμού, του πολέμου….. Και τότε πήρε τα πάνω του λέγοντας ΟΧΙ. Θα βγω έξω και θα τρέξω με τους φίλους μου, τα παιδιά,σε όλη την Καλλιθέααααα!!!

Η αλήθεια είναι, πως για πρώτη φορά, δεν περίμενε τόση ανταπόκριση. Οι φίλοι, που έσπευσαν να δηλώσουν παρών, ξεπέρασαν τις προσδοκίες του! Τριακόσιοι εβδομήντα κυνηγοί, χωρισμένοι σε είκοσι ομάδες από 18 Σχολεία της Καλλιθέας θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης, γεμίζοντάς την με φωνές θριάμβου και γέλια. Θα διασχίζουν βιαστικοί τις γειτονιές μας, μαζί με δασκάλους και γονείς, να ακολουθούν το κέφι τους.

Έχουν δώσει ραντεβού την Κυριακή το πρωί, στην πλατεία Κύπρου και αφού πουν τα σχετικά καλωσορίσματα μεταξύ τους, θα αναλάβουν δράση. Οι ομάδες των κυνηγών είναι παντός καιρού και αποφασισμένες να νικήσουν !

  • Ποιοι θα είναι οι νικητές;
  • Μα όλοι βέβαια..!

Νίκη είναι το παιχνίδι, η συμμετοχή, η διαδρομή κι ο ενθουσιασμός. Νίκη είναι η χαρά της προσπάθειας και η συμμετοχή στην ομάδα. Νίκη είναι η συνεργασία του Δήμου, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου της πόλης μας και του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠέΖΟ βέβαια, για να μπορεί η νέα γενιά να γνωρίσει πολλά ενδιαφέροντα σημεία της Καλλιθέας, παίζοντας δημιουργικά και κερδίζοντας τη μέρα και τις στιγμές της. Πάμε όλοι μαζί, να το ζήσουμε και να χειροκροτήσουμε τις ομάδες των νεαρών κυνηγών, που θα λύσουν τους γρίφους, θα βρουν τους θησαυρούς και θα ανακαλύψουν την Άνοιξη, που μπορεί σ’ εμάς να κρύβεται, αλλά τα παιδιά θα την ξετρυπώσουν και θα μας την φέρουν!

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠέΖο:

Στέλλα Γεωργίου
Παναγιώτης Ντάβαρης

Comments are closed.