Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Πλημμύρισε» νεολαία το Γκάζι στην κεντρική ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη

0
313

 Μήνυμα για την πολιτική αυτονομία του ΚΙΝΑΛ έστειλε από την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα, με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη παρουσία της νεολαίας, ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο Γκάζι, ο Ν. Ανδρουλάκης «Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά μας να έχουν μικρύνει, αλλά το ιστορικό μας αποτύπωμα είναι μεγάλο. Και η περηφάνια για την πορεία και τη διαδρομή μας είναι πολιτικό κεφάλαιο. Ένα κεφάλαιο που δεν θα σπαταλήσουμε για να κάνουμε τον πρόθυμο ούτε του ενός ούτε του άλλου. Ούτε των ελιτιστών της συντηρητικής Δεξιάς, ούτε των λαϊκιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε εκείνων που ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης και χτίζουν ένα νέο πελατειακό κράτος, ούτε εκείνων που θέλουν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας και επενδύουν μονίμως στην καταστροφή».

 
Οπως είπε: «Είμαστε κόμμα εξουσίας, δεν είμαστε συμπλήρωμα εξουσίας. Και γι’ αυτό είναι κοινωνική και εθνική ανάγκη η χώρα να αποκτήσει έναν νέο ισχυρό προοδευτικό πόλο. Ένα κόμμα που δεν θα ετεροπροσδιορίζεται, αλλά θα προχωρά μπροστά με τη δύναμη των ιδεών του! Με την περηφάνια της ιστορίας του, με την αξιοπρέπεια των στελεχών του».

Ο κ. Ανδρουλάκης παρατήρησε ότι «η κοινωνική μας επιρροή είναι μικρότερη από την εκλογική μας και αυτό πρέπει να αλλάξει. Και ο δικός μου ο στόχος είναι ακριβώς αυτός. Να ανοιχτούμε στην κοινωνία. Να αξιοποιήσουμε στελέχη που διακρίνονται στους χώρους αυτούς. Να δώσουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους που έχουν αυξημένη κοινωνική αξιοπιστία».Πρόσθεσε μάλιστα ότι «στη δύναμη της ιστορίας μας και στη δύναμη των ιδεών μας πρέπει να προσθέσουμε και τη δύναμη των ανθρώπων μας. Και ιδίως όσων κράτησαν το ΠΑΣΟΚ όρθιο τα δύσκολα χρόνια. Εκείνων που δεν έλειψαν ούτε μία μέρα. Εκείνων που κερδίζουν μάχες στον κοινωνικό στίβο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε στη συνέχεια τα «καθαρά διλήμματα» που υπάρχουν στην πορεία προς τις κάλπες.

 «Έχουμε μπροστά μας καθαρά διλήμματα:

Θα ενισχύσουμε την πολιτική μας αυτονομία, ή θα ετεροπροσδιοριζόμαστε μια με τον έναν και μια με τον άλλον, μετατρέποντας αυτό το ιστορικό κόμμα σε πολιτικό συμπλήρωμα;

Θα διαφυλάξουμε την ενότητά μας ή θα τη θέσουμε ξανά σε κίνδυνο;

Θα προχωρήσουμε με ανανέωση και αναγέννηση, ή θα προχωρήσουμε με ανακύκλωση και μια από τα ίδια, όπως έγινε με άλλα κόμματα της Ευρώπης στο παρελθόν, και δυστυχώς εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη των χωρών τους;

Αυτά είναι τα πραγματικά διλήμματα» τόνισε εν μέσω αποθέωσης ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Comments are closed.