Απίστευτα κι όμως… Αληθινά 🎅🎄🎅

Φανταστικός κήπος με

ανάποδα ανθισμένα δέντρα!

Περπατώντας μέσα στον κήπο Glacier Gardens στην Αλάσκα, ο επισκέπτης δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αλλά και παράξενο συνάμα: Ανάποδα δέντρα με πολύχρωμα λουλούδια στην κορυφή τους!

Ο πρωτότυπος κήπος έκτασης 50 στρεμμάτων αποτελεί όντως ένα περίεργο θέαμα. Δεκάδες δέντρα εμφανίζονται ολόγυρα με τους κορμούς μέσα στο έδαφος και τις ρίζες να κρέμονται στον αέρα, ανάμεσα στις οποίες, μάλιστα, ανθίζουν διάφορα φυτά!

Σε αντίθεση με τα γνωστά Baobab, τα ανάποδα δέντρα στον Glacier Gardens δεν είναι φυσικά, αλλά αποτέλεσμα εξωραϊσμού από τον Steve και την Cindy Bowhay, τους ιδιοκτήτες του κήπου.


Τα ανάποδα δέντρα είναι γνωστά ως «Towers Flower», δηλαδή «Πύργοι με λουλούδια» και δημιουργήθηκαν όταν τα δέντρα αποφασίστηκε να κοπούν από την περιοχή λόγω μιας κατολίσθησης που συνέβη το 1984.


Το Steve συγκέντρωσε τα κομμένα δέντρα και αποφάσισε να προβεί στην… αναφύτευσή τους, μετατρέποντάς τα σε φυσικές γλάστρες γεμάτες μπιγκόνιες, πετούνιες αλλά και διάφορες πρασινάδες.

Σήμερα στο πάρκο υπάρχουν διάσπαρτα περίπου εκατό ανάποδα δέντρα, ενώ τα είδη των φυτών αριθμούν περίπου τα 100. Οι ιδιοκτήτες ανανεώνουν διαρκώς τις φυτεύσεις, ενώ ο Glacier Gardens αποτελεί ένα από τα ωραιότερα πάρκα στην Αλάσκα.

Πηγή:

Comments are closed.