Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του κέντρου covid στην Καλλιθέα

0
212

Με ανακοίνωση του Ο Σύλλογος γυναικών Καλλιθέας (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλει την κατάργηση του κέντρου αναφοράς covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας.


Ο Σύλλογος Γυναικών επισημαίνει στην ανακοίνωση του ότι σε μια περίοδο που οι ειδικοί προειδοποιούν για νέα έξαρση των κρουσμάτων σε συνδυασμό μάλιστα με τη γρίπη Κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας προχώρησαν σε αυτήν την απόφαση, που ως αποτέλεσμα θα έχει να στείλει τον κόσμο στα ιδιωτικά διαγνωστικά, όπου θα καλούνται να χρυσοπληρώνουν τα αναγκαία τεστ.


Στην ανακοίνωση περιγράφεται η πυκνοκατοίκηση της Καλλιθέας η οποία εμφανίζει 21.192 κατοίκους ανά τετ. χλμ, και όπως αναφέρει η ανακοίνωση είναι μια περιοχή με δεκάδες σχολεία όλων των βαθμίδων, με πανεπιστήμια, με χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, μεγάλα σούπερ μάρκετ, τηλεφωνικά κέντρα, χώρους εστίασης και καφέ, εργοτάξια και παράλληλα χώρους μαζικής άθλησης όπως το κολυμβητήριο και το γήπεδο της Καλλιθέας.

Τέλος επισημαίνεται ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη δημοσίων μονάδων Υγείας, καθώς οι ελλείψεις στο Δήμο Καλλιθέας στις δημόσιες δομές υγείας είναι ήδη τεράστιες, και όπως καταλήγει η ανακοίνωση καλούνται οι φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 στις 18:30 στην πλατεία Δαβάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας

Comments are closed.