50 Χρόνια η Ελλάδα στις φλόγες – 50 Χρόνια ακούμε μια από τα ίδια – Επιτέλους βάλτε ένα ΤΕΛΟΣ

0
581

Με αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη παρακολουθούμε τα όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Με την Ελλάδα για ένα ακόμη καλοκαίρι να τυλίγεται στις φλόγες και τίποτα, πέρα από την ανθρώπινη θυσία, να μην είναι άξιο να δώσει μια λύση στο χρόνιο πλέον πρόβλημα των πυρκαγιών.

Συνολικά τα τελευταία εικοσιτετράωροα εκδηλώθηκαν 93 νέες δασικές πυρκαγιές, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη σε 14 δύσκολα πύρινα μέτωπα, ανάμεσά τους αυτό της Αλεξανδρούπολης, της Φυλής, του Ασπροπύργου, της Ροδόπης, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

Στην Αττική μαίνονται τα πύρινα μέτωπα και συνεχίζουν την Εθνική καταστροφή τους αφού «μπήκαν» και στο δρυμό της Πάρνηθας. Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για περισσότερα από 400.000 στρέμματα να έχουν καεί, σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είδε το φως της δημοσιότητας.

Είτε μας αρέσει είτε όχι οι φωτιές δεν μπαίνουν μόνες τους, αφήστε τις αρλούμπες περί επιστημονικού φαινομένου και λοιπών δικαιολογιών, υπάρχουν δράστες και είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει και εγκληματικό σχέδιο που προκειμένου να υλοποιηθεί  οι τύποι αδιαφορούν αν καούν άνθρωποι και θρηνήσουμε θύματα.

Οι πληρωμένοι σύγχρονοι «Νέρωνες» δεν είναι άτομα με ψυχικά νοσήματα, πυρομανείς και οικοπεδοφάγοι, όπως ίσως πολλοί πιστεύουν. Είναι βέβαιο πλέον ότι έχουμε να κάνουμε με οργανωμένες συμμορίες, οι οποίες δέχονται άνωθεν εντολές. Συμμορίες οι οποίες δρουν οργανωμένα και με σχέδιο, το οποίο εξυφαίνουν πολύ καιρό πριν. Και, όταν οι συνθήκες τους το επιτρέπουν, αναλαμβάνουν δράση.

Για μια ακόμη φορά στα 50 τελευταία χρόνια  οι φωτιές διεσπάρησαν σε ολόκληρη τη χώρα, αφού είχαν μελετηθεί πρώτα και οι καιρικές συνθήκες. Ένα τραγικό σενάριο αναφέρει ότι είναι τόσο καλά μελετημένο το σχέδιο τους που ακόμη και αναζωπυρώσεις έχουν προβλεφθεί.

Δεν θα ξεχάσουμε ότι συνελήφθη εθελοντής το 2021 ο οποίος φαινομενικά βοηθούσε στην κατάσβεση, ενώ ξαφνικά πίσω του εντοπίζονταν νέες εστίες πυρκαγιάς, μάλιστα αμέσως μετά έσπευδε στις εστίες που είχε ανάψει ο ίδιος και προσποιούνταν ότι τις έσβηνε.

Φυσικά δεν ήταν ο μόνος που έχει συλληφθεί καθώς αντίστοιχη περίπτωση έχει υπάρξει το 2017 με πυροσβέστη, και πόσες άλλες ακόμη.

Το λυπηρό είναι ότι, παρόλο που η εγκληματική δράση  των «γνωστών» – «άγνωστων» διαρκεί μισό αιώνα και βάλε όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει υπάρξει ούτε πρόβλεψη, ούτε σχέδιο εντοπισμού τους ούτε χρήση δορυφορικών συστημάτων ούτε και ουσιαστικό ενδιαφέρον από το οργανωμένο κράτος το οποίο γνωρίζει καλλίτερα από τον κάθε έναν από εμάς πως τις φωτιές δεν τις βάζουν ούτε  εξωγήινα όντα αλλά ούτε τίποτα φαντάσματα.

50 χρόνια και πλέον η χώρα μας ζει με τον φόβο των εμπρησμών τους θερινούς μήνες και κοντεύει να μας γίνει συνήθεια η αδιαφορία αλλά και ο ωχαδελφισμός με αποτέλεσμα η χώρα να γίνεται έρμαιο αυτών των τυχοδιωκτών.

Η οργανωμένη πολιτεία και η εκάστοτε κυβέρνηση έχει ειδικό βάρος και δεν το χρησιμοποιεί για την αντιμετώπιση του σύνηθες φαινομένου των πυρκαγιών. Ουδείς εκ των εκάστοτε κυβερνώντων φρόντισε να δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες μέσα στα δάση μας, να διανοίξει δρόμους πρόσβασης των πυροσβεστών και στο πιο ψηλό βουνό μας, να αντικαταστήσει τα αυτοφυή πεύκα, το πλέον εύφλεκτο δένδρο, με άλλα ανθεκτικότερα στις πυρκαγιές.

Πόσες δεκαετίες ακούμε μετά από κάθε πυρκαγιά ότι θα προμηθευτούν τον απαραίτητο στόλο εναέριων μέσων προς αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ότι θα οργανώσουν και θα εξοπλίσουν πολλούς εθελοντές σε κάθε δήμο, να έχουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έτοιμο σχέδιο απομάκρυνσης σε περίπτωση κινδύνου και εγκαταστάσεις φιλοξενίας των κατοίκων και όχι να δημιουργούνται την τελευταία στιγμή;

Κάθε φορά οι ίδιες και οι ίδιες εξαγγελίες και κάθε καλοκαίρι η Ελλάδα τυλίγεται στις φλόγες, έτσι απλά, όπως γράφεται και όπως ακούγεται.

Το γεγονός ότι με όλα αυτά τα μέτωπα πανελλαδικά τα αντιμετωπίζουμε παρά τις θλιβερές απώλειες το οφείλουμε στους πυροσβέστες μας, την αστυνομία, το στρατό, τους πιλότοι, τους εθελοντές και όλους τους απλούς κατοίκους που κάθε φορά ενώνονται και συμβάλουν με αυτοθυσία, κάποιοι έχασαν και τη ζωή τους, στον περιορισμών περισσότερων απωλειών.

Στην αυτοθυσία όλων αυτών δεν πιστεύει η οργανωμένη πολιτεία ότι οφείλει να βάλει οριστικά ένα τέλος στα πύρινα καλοκαίρια πολιτών και ανθρώπων που υπηρετούν στην προστασία του πολίτη; 

Επιτέλους, οι δικαιολογίες εξαντλήθηκαν, οφείλει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας να συμφωνήσει σε ένα σύγχρονο σχέδιο αντιμετώπισης της πύρινης καταστροφής της Ελλάδας βάζοντας μάλιστα βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Άλλωστε τα χρήματα από τη δική μας τσέπη πηγαίνουν στο κρατικό ταμείο ας δαπανηθούν και μια φορά για το δικό μας καλό, το οποίο για τους απλούς φορολογούμενους πολίτες δεν είναι άλλο από το καλό της Πατρίδος μας.

Βάλτε ένα ΤΕΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ…!!! Μπορείτε και το ξέρετε…!!!

Η συντακτική ομάδα 

Comments are closed.