Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σήμερα στις 22:00 το debate των υποψηφίων στην ΕΡΤ – Ποιοι συμμετέχουν


Τα βλέμματα όλων στο Κίνημα Αλλαγής είναι στο αποψινό debate μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος. 

Στις 22:00 στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Χρηστίδης, θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους. Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, δεν θα συμμετάσχει στην τηλεμαχία, παρότι, πληροφορίες λένε, ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή δεχόταν πιέσεις από κάποιους ανθρώπους του περιβάλλοντος του να αλλάξει γνώμη.

Την συζήτηση θα συντονίσει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, Αντριάνα Παρασκευόπουλου, η οποία θα θέσει την πρώτη και την καταληκτική ερώτηση της τηλεαναμέτρησης. Οι δημοσιογράφοι που θα θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα στους πέντε είναι Γιώργος Κουβαράς (ACTION24), Παύλος Τσίμας (ΣΚΑΙ), και Τάσος Παππάς (ΕΦΣΥΝ). Αρχισυντάκτης είναι ο Γιώργος Κογιάννης και τη σκηνοθέτης ο Μανώλης Παπανικήτας

Οι θεματικές ενότητες του debate είναι οι ακόλουθες:

1. Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας – Οικονομική κρίση – Κλιματική αλλαγή – Ενεργειακή κρίση – Δημογραφικό

2. Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό

3. Δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες.

4. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό-Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης-Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία-Η επόμενη μέρα.

5. Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Ως προς τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί για τις πέντε ενότητες, η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90’’.

πηγή:

I

Comments are closed.