30 Όμιλοι – μέλη ΕΙΟ: “…αν θέλετε να προσφέρετε υπηρεσία στην ιστιοπλοΐα παραιτηθείτε…”

Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι πιέσεις για παραίτηση του συνόλου των μελών του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Οι εξελίξεις είναι άμεσες και φαίνεται πως η πίεση προς αυτή την κατεύθυνση μέρα με την ημέρα θα αυξάνεται.

Στις εξελίξεις προστέθηκε και η κίνηση τριάντα (30) Ναυταθλητικών ομίλων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΙΟ, οι οποίοι με ανακοίνωση τους ζητούν την παραίτηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στη δύναμη της ΕΙΟ είναι εγγεγραμμένοι περί τους 115 ομίλους.

Φυσικά η κίνηση των συγκεκριμένων ομίλων δείχνει να μην παραμένει στη κοινή ανακοίνωση αλλά φαίνεται να ακολουθούν και άλλες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ανακοίνωση υπογράφεται από σημαντικούς ομίλους με παράδοση στην ιστιοπλοΐα και με πρωταγωνιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα. Μεταξύ των ομίλων είναι και ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, ο όμιλος του οποίου υπήρξε αθλήτρια η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η Ανακοίνωση των Ναυταθλητικών Ομίλων

«Ως μέλη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αλλά και της μεγάλης αθλητικής οικογένειας της χώρας μας, αισθανόμαστε θλίψη, ντροπή και οργή από την καταγγελία της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου.

Μετά την έκταση που έλαβε το ζήτημα πανελληνίως, προς προάσπιση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας και για λόγους ευθιξίας, καλούμε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας να παραιτηθεί με την πεποίθηση ότι η εν λόγω ενέργεια θα προσφέρει υπηρεσία στο άθλημά μας.


Υπογράφοντες:

Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας, Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου Κρήτης, Ναυτικός Όμιλος Γαζίου, Ναυτικός Όμιλος Χανίων, Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Ιάσων, Ναυτικός Όμιλος Κιάτου Συκιωνιών, Ναυτικός Όμιλος Πάρου, Ναυτικός Όμιλος Σύρου Κυκλάδων, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας, Ναυτικός Όμιλος Αίγινας, Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας, Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας, Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρκιζας Βάρης, Ναυτικός Όμιλος Ρόδου, Ναυτικός Όμιλος Σητείας, Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης, Ναυτικός Όμιλος Φολέγανδρου, Ναυτικός Όμιλος Ειρήνης Φιλίας, Ναυταθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς Ιθάκης, Ναυτικός Όμιλος Πάτρας, Ναυτικός Όμιλος Κάβου Ελληνικού, Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Πήλου Νέστωρ, Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτωτών».

Comments are closed.