3ο μέρος των Παραμυθιών και δημιουργιών των μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας.

0
566

Η μαγική πίτσα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο ανδρόγυνα που ήταν ηλικιωμένοι και η γυναίκα του έφτιαχνε μια μεγάλη πίτσα όταν τελείωσε ήταν και οι δύο έτοιμοι να την φάνε. Όταν πήγαν να την κόψουν η πίτσα ξαφνικά ζωντάνεψε κι έφυγε από το σπίτι για να γλιτώσει. Οι δύο ηλικιωμένοι έτρεχαν και φώναζαν «περίμενε σε παρακαλώ» αλλά η πίτσα έτρεχε πολύ γρήγορα κι έτσι την έχασαν όταν πλησίαζε σε ένα ποτάμι εκεί δεν μπορούσε να περάσει. Όταν είδε μια αλεπού και της είπε:

– Γεια σου μπορείς να με βοηθήσεις να περάσω το ποτάμι;

Τότε η πονηρή αλεπού σκέφτηκε ότι μπορεί να φάει την πίτσα κι έτσι είπε:

– Ναι! Ναι! μπορώ να σε βοηθήσω.

Και χαμογέλασε πονηρά μόλις πήδηξε για να την φάει η πίτσα το κατάλαβε κι έβαλε δύο ξύλα η αλεπού έπεσε πίσω και η πίτσα πετάχτηκε πάνω και προσγειώθηκε στο έδαφος η αλεπού ζαλισμένη δεν μπορούσε να κολυμπήσει κι έτσι την έχασε την πίτσα. Όταν έφτασε σε ένα μεγάλο δάσος συνάντησε έναν λύκο ο λύκος μόλις είδε την πίτσα όρμησε να την φάει τότε η πίτσα το κατάλαβε κι έτρεξε μακριά ο λύκος μέχρι σε ένα σημείο μπορούσε να πάει γιατί φοβότανε τους ανθρώπους έτσι γύρισε απογοητευμένος η πίτσα χαρούμενη περπατούσε είδε μια γάτα που ήταν έτοιμη να ορμίσει τότε έτρεξε  και πέρασε γρήγορα το δρόμο ενώ την γάτα την πάτησαν τα αυτοκίνητα. Η αλεπού δεν τα παράτησε σηκώθηκε να βρει την πίτσα για να την φάει. Δυο νέα παιδιά κυνήγησαν την πίτσα αλλά η πίτσα χάθηκε από τα μάτια τους και είπε:

-Ευτυχώς γλίτωσα πω πω είμαι πολύ γρήγορος και έξυπνος ξεγέλασα τους ηλικιωμένους, ξεγέλασα την αλεπού, ξεγέλασα τον λύκο, ξεπέρασα την γάτα, ξεπέρασα και τα καινούρια παιδιά η όχι νέα παιδιά. Η αλεπού είχε κάτι στο μυαλό της για να κουράσει την πίτσα και να την φάει . Τότε η αλεπού πλησίασε και είπε στην πίτσα:

– Συγνώμη είμαι πιο γρήγορη από εσένα.

Η πίτσα απάντησε θυμωμένα

– Όχι, εγώ είμαι πιο γρήγορη από όλο τον κόσμο. Τότε η αλεπού είπε:

– Αφού το νομίζεις, θες να κάνουμε αγώνες;  

Ναι. Ένα, δύο , τρία πάμε

Η πίτσα έτρεχε η αλεπού είχε στήσει μια παγίδα η πίτσα παγιδεύτηκε και τότε φώναζε:

– Βοήθεια- Βοήθεια

– Η αλεπού είναι έξυπνη και η πίτσα άχρηστη.

Και έφαγε την πίτσα και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Σέλμαν Πέτρος

H μάγισσα και η σκούπα

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια μάγισσα , η οποία ήθελε να καταστρέψει ένα παλάτι στην Αγγλία για να πάρει όλα τα λάφυρα και τους θησαυρούς που είχε για να τα κάψει και να κάνει μια χρυσή σκούπα για να πετάει πιο γρήγορα και πιο καλά.

Έκατσε σχεδίασε και πήγε να κλέψει σιγά σιγά τον θησαυρό αλλά κάποιοι στρατιώτες την τσακώσανε και της είπαν να μην το ξανακάνει αλλιώς θα την φυλακίσουν.

Ο βασιλιάς του παλατιού επειδή ήξερε ότι θα ξαναερχότανε και οργάνωσε ένα σχέδιο (μόλις ξαναέρθει νατην αφήσει να μπει μέσα στο θησαυροφυλάκιο και να πάρει τον ψεύτικο θησαυρό).

Τελικά η μάγισσα ξαναπήγε και έκλεψε τον ψεύτικο θησαυρό έφτιαξε την σκούπα για πρώτη φορά την πέταξε η σκούπα τρελάθηκε και την πήγε στην άλλη άκρη του κόσμου και δεν ξαναγύρισε ποτέ από εκεί πέρα για να κλέψει κάτι άλλο.

Παραδεισιάνος Νεκτάριος

Ο μικρός ιππόκαμπος

Μια φορά κι έναν καιρό, κάτω από τη θάλασσα ζούσε ένα μικρό ιπποκαμπάκι.

Μια μέρα πήγε στο σχολείο με χαρά, μέχρι που ήρθε η ώρα για διάλειμμα. Εκεί το ιπποκαμπάκι πήγε να παίξει με τους φίλους του. Όμως οι φίλοι του δεν έπαιζαν μαζί του επειδή ήταν πολύμικρό.

Και έτσι κυλούσαν οι μέρες για το ιπποκαμπάκι. Μόνο που δεν φτάνει αυτό, αλλά τις υπόλοιπες μέρες άρχισαν και να το κοροϊδεύουν. Αυτό δεν άρεσε όμως καθόλου στο μικρό ιπποκαμπάκι. Τότε μια μέρα το ιπποκαμπάκι αποφάσισε να τους μιλήσει.

Όταν τους εξήγησε επιτέλους, οι φίλοι του κατάλαβαν πόσο άσχημο ήταν αυτό που έκαναν , του ζήτησαν συγγνώμη και άρχισαν να παίζουν πια μαζί.

Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Νταμπόγλου Έλενα

'

Ο Αϊ Βασίλης αρρώστησε. 


Μια φορά και έναν καιρό ο Αϊ Βασίλης ήταν στο εργαστήρι του και μαζί με τα πολλά ξωτικά που φτιάχνανε τα δώρα που θα τα παρέδιναν στα παιδιά.

Ξαφνικά ο Αϊ Βασίλης αρρώστησε βαριά και δεν μπορούσε εκείνος να παραδώσει τα δώρα.

Γι’ αυτό ζήτησαν από τους ανθρώπους να βοηθήσουν να παραδώσουν εκείνοι τα δώρα, πολλοί άνθρωποι προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν και ο Αϊ Βασίλης διάλεξε το καταλληλότερο.

Θα ήταν η πρώτη φορά αντί να παραδώσει τα δώρα ο Αϊ Βασίλης θα τα παραδώσει άλλος άνθρωπος. Ο Αϊ Βασίλης προειδοποίησε ότι ένας κακός άνθρωπος θα τον σαμποτάρει για να μην παραδώσει τα δώρα και να τα πάρει ο ίδιος.

Ο Άνθρωπος ξεκίνησε να φύγει φορώντας τη στολή του Αϊ Βασίλη πάνω στο έλκηθρο καθόταν που οδηγούσαν τα ελάφια.

Ξαφνικά στον δρόμο του βλέπει έναν κακό (άνθρωπο) ο οποίος προσπάθησε να κλέψει πήγε να βαρέσει τα ελάφια ώστε να μην μπορούν να οδηγήσουν αλλά τα ελάφια ξέφυγαν και ο άνθρωπος κατάφερε να παραδώσει όλα τα δώρα πριν ξημερώσει. Ο Άνθρωπος γύρισε τα ρούχα, τα ελάφια και το έλκηθρο στον Αϊ Βασίλη και εκείνος τον ευχαρίστησε που παρέδωσε όλα τα δώρα και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Λύτρας Κωνσταντίνος

Το καλό απέναντι στο κακό κυριεύουν στο παραμύθι.

Comments are closed.