3η Γιορτή Προφορικής Ιστορίας. Η Ιστορία «από κάτω»

0
298

Αναζητώντας ταυτότητα σ’ έναν απρόσωπο κόσμο…

Η 3η Γιορτή Προφορικής Ιστορίας είναι εδώ, στη φιλόξενη Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, από 22 μέχρι 27 Οκτωβρίου 2022.

Οι Ομάδες Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ) παρουσιάζουν την δουλειά τους και ανταλλάσσουν  απόψεις γύρω από θέματα και συζητούν για το μέλλον, ενώ θα παρουσιαστεί μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα γύρω από τον τρόπο που λαμβάνονται, αρχειοθετούνται και παρουσιάζονται τα αποτελέσματατων συνεντεύξεων που λαμβάνονται από ταμέλη των ΟΠΙ.

Στην γιορτή αυτή δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει και η Ομάδα Προφορικής  Ιστορίας Καλλιθέας -Τζιτζιφιών (ΟΠΙΚΑ-Τ)

Με λιγότερο από ένα χρόνο δράσης και εν μέσω κορονοϊού, η ΟΠΙΚΑ-Τ έχει μια αρκετά πλούσια δράση. Μέχρι σήμερα κατόρθωσε να πάρει συνέντευξη από 15 συμπολίτες μας . Κάποιες από αυτές αποτέλεσαν τα  κείμενα που πλαισίωσαν την παράσταση του συλλόγου ΠέΖΟ «Σαν να ήμουν εκεί» που δόθηκε στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Στο πλαίσιο της γιορτής η ΟΠΙΚΑ-Τ θα κάνει παρουσίαση με θέμα  «Η Καλλιθέα την δεκαετία του 50» όπου θα ακουστούν αποσπάσματα των συνεντεύξεων αυτών  .

Συνεντεύξεις ανθρώπων, που έζησαν στην Καλλιθέα την μεταπολεμική και μετεμφυλιακή εποχή και θυμούνται τους επαγγελματίες να ξεκινούν τις επιχειρήσεις τους, τα εργοστάσια να απασχολούν μέρος του πληθυσμού της και την διασκέδαση της πόλης με κινηματογράφους και θέατρα, αλλά και τα περίφημα λαϊκά κέντρα της παραλίας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό κι εμείς θα είμαστε εκεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 16:00-18:00.

Για την ΟΠΙΚΑ-Τ, Δέδες Τσούκας

Επιμέλεια δημοσίευσης, Ντάβαρης Παναγιώτης

Comments are closed.