Έργα Παραλιακού Μετώπου: Επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά αύριο 15/6 στις 11:30 στο εργοτάξιο

0
1037

Το εργοτάξιο των έργων του Φαληρικού Όρμου θα επισκεφτεί αύριο Τρίτη 15 Ιουνιου 2021 στις 11:30 η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. στη συνάντηση που είχε προ διμήνου με τους δημάρχους Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων  προκειμένου να ενημερωθεί για το ομόφωνο ψήφισμα των δύο Δημοτικών Συμβουλίων είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των έργων αλλά και τις θέσεις των δύο Δήμων.

Η κα. Γεννηματά στη συνέχεια ανέπτυξε σειρά κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών για το συγκεκριμένο ζήτημα και είχε δεσμευτεί και η ίδια το εργοτάξιο στο παραλιακό μέτωπο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους δύο Δημάρχους είχε δηλώσει τα εξής:

»Με βάση τη θετική εμπειρία της ανάπλασης από το Ίδρυμα Νιάρχος, έγινε στη συνέχεια το master plan της συνολικής ανάπλασης, προβλέποντας τη δημιουργία νέου μητροπολιτικού πάρκου πράσινων υποδομών, υποδομών πολιτισμού και ελεύθερου χρόνου, ενώ δρομολογήθηκαν και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

»Όμως η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του έργου καθυστερεί σημαντικά. Οι ενστάσεις που προβάλλει η Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότησή του είναι απαράδεκτες.

»Το έργο αυτό δεν αφορά μόνο τους Δήμους ή τους πολίτες της περιοχής.

»Είναι έργο εμβληματικό, αναπτυξιακό, έργο πνοής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Έργο με  θετικές επιπτώσεις και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

»Η χρηματοδότησή του επιβάλλεται να προχωρήσει το ταχύτερο με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής.

»Επιπλέον είναι απαραίτητο να συσταθεί δημόσιος φορέας διοίκησης/διαχείρισης του, με συμμετοχή των Δήμων.

»Καταθέτω άμεσα σχετική ερώτηση στον Πρωθυπουργό και περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις. Είναι ώρα για πράξεις».

Comments are closed.