14ο Μαθητικό Φεστιβάλ: Το ταξίδι ξεκίνησε και ήταν εντυπωσιακό (video)

Με τα εγκαίνια της Έκθεσης Έργων Ζωγραφικής και Φράσεων Συνθήματος καθώς και τη Βράβευση των μαθητώνμαθητριών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς άνοιξε τις πόρτες του το 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας.

Στην εντυπωσιακή έναρξη της πρώτης ημέρας ξεχώρισαν το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο που παρουσίασαν οι μαθητές και μαθήτριες των σχολίων της πόλης.

Ωστόσο συγκίνηση και ενθουσιασμό δημιούργησε το δεύτερο μέρος της πρώτης ημέρας του Μαθητικού Φεστιβάλ, όπου η προβολή της ολιγόλεπτης ταινίας με τίτλο «Ένα τραγούδι για την Καλλιθέα» ήταν αφιερωμένη στον Διονύση Τσακνή & στα Σχολεία, στους Εκπαιδευτικούς και στους Μαθητές, που συμμετείχαν στην δημιουργία της ταινίας. 

Μεταξύ άλλων στην ταινία συμμετείχαν αλλά και τιμήθηκαν το 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 17ο Δημοτικό, 21ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο, 10ο Γυμνάσιο, 14ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο.

Ακόμη τιμήθηκαν οι Εκπαιδευτικοί, που συντόνισαν τις χορωδίες,  Γιώργος Σμάνης, Μαίρη Λυριτζή, Ράνια Ααρών, Αλεξάνδρα Διακοπούλου, Θανάσης Σολούκος, Τάσος Τσαφαράς, Βασιλική Μαΐστρου, Σπυριδούλα Βανδώρου καθώς και οι σκηνοθέτες, που δημιούργησαν την ταινία Σοφία Γιολδάση, Κυριακούλα Παπαφωτίου, Νικολέττα Χουχουλή.

Την παράσταση έκλεψε, αναμενόμενο άλλωστε, ο Διονύσης Τσακνής όπου την ώρα που βραβεύθηκε από το Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο γνώρισε την αποθέωση από γονείς, παιδιά και κοινό.

Ο κ. Κάρναβος ανέφερε πως αποτελεί «τιμή για την πόλη μας και τα πολιτιστικά δρώμενα η συμμετοχή του γνωστού τροβαδούρου στην ταινία με τις χορωδίες των σχολείων».

Στην παρουσία του Διονύση Τσακνή αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης τον οποίο και «ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία εθελοντών, δασκάλων και μαθητών».

Ο πρώην δήμαρχος μάλιστα έκανε αναφορά και στην κοινή φοιτητική πορεία που είχαν με τον κ. Τσακνή


Comments are closed.