12ο Δημ. Σχολείο: Δάσκαλοι και γονείς «μπλόκαραν» σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου

0
263

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθυντή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας κ. Δημητρίου Λάμπρου εισήλθε «απροειδοποίητα» στο προαύλιο του Σχολείου σκαπτικό μηχάνημα προκειμένου να εκτελέσει υποστηρικτικές εργασίες για την τοποθέτηση αιθουσών προκάτ στο κέντρο του αύλειου χώρου για τη φιλοξενία των μικρών παιδιών της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, στην ενέργεια αυτή παρενέβη άμεσα ο Διευθυντής του σχολείου κ. Λάμπρου Δημήτριος και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου και οι εργασίες σταμάτησαν.

Παράλληλα ενημερώθηκαν τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων όσο και οι γονείς του 12ου σχολείου, Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ουΔημοτικού Σχολείου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλλιθέας καθώς και οι Δημοτικές Παρατάξεις.

Στο χώρο του σχολείου παρευρέθηκαν άμεσα τόσο ο πρόεδρος και η Γεν. Γρ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πέτρος Βρανάς και Μάτα Χατζηαλεξάνδρου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου κ. Καλλιόπη Κερκύρα όσο και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κώστας Καλογερόπουλος. Ακόμη παρευρέθησαν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος γονέων.

Στο διάλογο που ακολούθησε μεταξύ του κ. Καλογερόπουλου, των γονέων, των εκπαιδευτικών, του κ. Ασκούνη και των Δημοτικών Συμβούλων δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα και οι εργασίες σταμάτησαν ενώ το σκαπτικό μηχάνημα θα μετακινηθεί από το χώρο του σχολείου άμεσα.

Ωστόσο δάσκαλοι και γονείς για μια ακόμη φορά αντέδρασαν άμεσα δείχνοντας πως διαφωνούν για την προχειρότητα με την οποία ενεργεί η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας για την εφαρμογή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αμφισβητώντας ταυτόχρονα τις προθέσεις της να τοποθετήσει αίθουσες προκάτ σε συγκεκριμένα Δημοτικά Σχολεία της Καλλιθέας περιορίζοντας κατά πολύ τους αύλειους χώρους τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από το γονεϊκό κίνημα, το οποίο στο σύνολο του ξεκαθαρίζει πως είναι υπέρ της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Comments are closed.