12ο Γυμνάσιο Καλλιθέας: «Ιχνηλατώντας την πορεία προς τη Δημοκρατία σε Αθήνα και Βερολίνο»

Πρόγραμμα Σχολικής ανταλλαγής του 12ου Γυμνασίου Καλλιθέας και του Andreas Gymnasium «Ιχνηλατώντας την πορεία προς τη Δημοκρατία σε Αθήνα και Βερολίνο»

Μπορούμε άραγε να συνδέσουμε αξίες της  Δημοκρατίας με χώρους, κτήρια, μνημεία και γενικότερα κάποια τοπόσημα μέσα σε μια πόλη; Με αυτό το ερώτημα ασχολήθηκαν 30 μαθητές και μαθήτριες του 12ου Γυμνασίου Καλλιθέας και του «Andreas Gymnasium» στο Βερολίνο σε ένα πρόγραμμα σχολικής ανταλλαγής.

Από την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 έως και την Κυριακή 28 Απριλίου οι μαθητές του 12ου Γυμνασίου Καλλιθέας «Κοσμάς ο Αιτωλός» ταξίδεψαν στην πόλη του Βερολίνου και εργάστηκαν επάνω σε αυτήν την θεματική, τόσο μέσα στο σχολείο όσο και έξω από αυτό.

Επισκέφθηκαν σημαντικά μνημεία του Βερολίνου, συμμετείχαν σε ξεναγήσεις και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους Γερμανούς συμμαθητές τους στην πόλη .

Οι σημαντικότερες στιγμές αυτής της συνάντησης παρουσιάστηκαν στη σχολική και τοπική κοινότητα σε μια όμορφη εκδήλωση την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Το Σεπτέμβριο, το 12ο Γυμνάσιο Καλλιθέας θα φιλοξενήσει τους συμμαθητές τους από το Andreas Gymnasium, ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Τα δυο σχολεία φιλοδοξούν να αποτυπώσουν όλη αυτήν την διαδρομή σε ένα λεύκωμα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η σχολική ανταλλαγή
συγχρηματοδοτείται από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

Comments are closed.