10ο Διεθνές Μήτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα: Με Πανελλήνιο ρεκόρ και Οργανωτική επιτυχία εν μέσω COVID-19…

Με επιτυχία διεξήχθει την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, το 10ο “International Jumping Meeting” στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόριος Λαμπράκης», με πρέσβειρα την παγκόσμια πρωταθλήτρια του άλματος επι κοντώ Γυναικών την Νικόλ Κυριακοπούλου,  το οποίο διοργανώθηκε από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας.

Η διεθνής συνάντηση αλμάτων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας αλλά και κορυφαίο για την πόλη της Καλλιθέας.

Στο διεθνές αυτό γεγονός το παρών έδωσαν αρκετοί αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω COVID-19, που όμως πραγματοποιήσαν πολύ καλά άλματα με αποκορύφωμα αυτό της Σπυριδούλας Καρύδη η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στο Άλμα εις Τριπλούν Γυναικών με Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 14,12μ.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19, οι αγώνες έγιναν χωρίς την παρουσία κοινού.
Ωστόσο είχαν την παρουσία του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, του προέδρου του Φιλαθλητικού, αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτη Δημάκου, του προέδρου του ΔΣ ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος» Μανώλη Κωστάκη αλλά και την επιβλητική παρουσία του  παγκόσμιου θρύλου στο άλμα εις μήκος Robert Emmiyan.

Ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου, Α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου Παναγιώτης Δημάκος δήλωσε σχετικά για την μεγάλη αυτή γιορτή του Στίβου «…Φέτος, όπως είναι φυσικό, οι αγώνες διέφεραν από αυτούς των περασμένων χρόνων. Αυτό που προείχε για όλους εμάς ήταν η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων κάτι το οποίο και διασφαλίσαμε λαμβάνοντας στο ακέραιο όλα τα μέτρα προστασίας, ωστόσο έγιναν παρά πολύ καλά άλματα και αυτό φαίνεται από το πανελλήνιο και τα ατομικά ρεκόρ των αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους…»

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΜΑΤΩΝ

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος «ΑΕ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΜΕΙΝΙΑΣ Ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ» με άλμα στα 16,41μ. κατέλαβε την 1η θέση, ενώ ο Δημήτρης Τσάμης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. με άλμα στα 16,01μ την 2η θέση με τον Δημήτρη Μονοπώλη «ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΓΣ» και με άλμα στα 15,47μ να καταλαμβάνει την 3η θέση.

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με την Σπυριδούλα Καρύδη «ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΓΣ» να κάνει Πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 14,12μ, προηγούμενο δικό της, να κερδίζει επάξια την 1η θέση και τις εντυπώσεις, «άφησε» την Μαρία Καβαλιέρου ΑΕΚ στην 2η θέση με άλμα 13,01μ ενώ την 3η θέση πήρε η Νεφέλη Παναγιωτοπούλου «ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» με άλμα στα 12,81μ.

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

Με άλμα στα 7,84μ και ατομικό ρεκόρ ο Αλέξανδρος Περιστέρης «ΓΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑ» κατέλαβε την 1η θέση, την 2η θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Μουντζουρογιάννης «ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΓΣ» με άλμα στα 7,72μ και ο Νίκος Καψης ΑΕΚ την 3η θέση με άλμα 7,64μ.

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Ευθυμία Κολοκυθά «ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» με άλμα στα 6,20μ ήταν η νικήτρια του άλματος εις μήκος ενώ η Βασιλική Χαϊτίδου «ΕΑΟ ΔΟΞΑ ΠΕΡΔΙΚΑ» με άλμα στα 6,17μ και η Ιωάννα Ιωάννου «ΓΕ ΝΑΟΥΣΑΣ» με άλμα στα 6,03μ κατέλαβαν την 2η και την 3η θέση αντίστοιχα.

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Άλκηστις Βαγγέλη «ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ» με άλμα στα 1,83μ, πραγματοποίησε και ατομικό ρεκόρ 1,81 προηγούμενο, κατέλαβε την 1η θέση. Η Τατιάνα Γκουσίν «ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑ» με άλμα στα 1,80μ πήρε την 2η θέση ενώ η Μαυροβούνια Marijia Vukovic με άλμα επίσης στο 1,80μ την 3η θέση.

ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ΕλένηΚλαούντια Πόλακ «ΑΟ ΜΕΓΑΡΩΝ», με προπονητή της τον Καλλιθεάτη Μανώλη Καραγιάννη, με άλμα στα 4,35μ ηλταν η νικήτρια. Η Αριάδνη Αδαμοπούλου με άλμα στα 4,15μ κατέλαβε την 2η θέση, ενώ η Κατερίνα Βαγενά «ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» με άλμα στα 4,00μ πήρε την 3η θέση.Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διοργάνωσή  μας, το γεγονός ότι για πολλούς αθλητές θα αποτελέσει ο πρώτος επίσημος αγώνας μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα απουσίας τους από τα στάδια εξαιτίας της πανδημίας.

Comments are closed.