Χριστουγεννιάτικα Έθιμα, Κάλαντα & Συνταγές

0
749

Και περιμένοντας τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι ευκαιρία να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα  αλλά και σε όλο τον κόσμο για  να γνωρίσουμε τα έθιμα των γιορτών , να πούμε  τα κάλαντα και να ετοιμάσουμε τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές! Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας.

1.Χριστούγεννα σε όλο τον Κόσμο  – Εκδόσεις Σμυρνιωτάκη:

Ο αναγνώστης του βιβλίου θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μέσα από τις σελίδες του, ωραία Χριστουγεννιάτικα ήθη και  έθιμα τόσο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

2.Χρόνια Πολλά – εκδόσεις Κίρκη :

Ελληνικά κάλαντα και τραγούδια, ήθη και έθιμα των γιορτών , λαϊκές παραδόσεις και συνταγές

3.Τα δικά μου Χριστούγεννα , Ήθη και Έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα & Κύπρο –εκδόσεις Άγκυρα :

ένα μοναδικό βιβλίο με ήθη, έθιμα, παραδόσεις, πληροφορίες και κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το βιβλίο περιέχει και κάποιες δραστηριότητες που θα χαρούν ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι. Ένα ξεχωριστό δώρο που δίνει την ευκαιρία στους νεαρούς αναγνώστες να μάθουν για τις παραδόσεις  του τόπου μας και τη σημαντικότητα της διατήρησής τους.

4.Κάλαντα αγαπημένα – Εκδόσεις Άγκυρα :

Ένα χαρούμενο και πολύ χρήσιμο βιβλίο για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Περιέχει τους στίχους από κάλαντα που τραγουδιούνται σ’ όλη την Ελλάδα αλλά και κάποια σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως επίσης δραστηριότητες και πληροφορίες γι’ αυτές τις τόσο χαρούμενες μέρες.

5.Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά– Εκδόσεις Πατάκη:

Θέλεις να μάθεις τα πάντα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά; Σ αυτό το βιβλίο θα βρεις τα κάλαντα, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας αλλά και πολλά παιχνίδια, κατασκευές και συνταγές για αυτές τις γιορτινές ημέρες.

6.Χριστούγεννα Πρωτούγεννα.Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα:

Παιχνίδια,ιστορίες, ποιήματα, διακόσμηση, ζαχαροπλαστική , εκδόσεις Άγκυρα. Μέσα σε τούτες τις σελίδες θα βρεις χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, ιστορίες, ποιήματα , διάφορες ιδέες διακόσμησης και ζαχαροπλαστικής αλλά και θα σου μάθει μερικά πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για τις άγιες ημέρες του Δωδεκαήμερου, όπως: Πόσο ελληνικό έθιμο είναι ο στολισμός του έλατου; Πόσα ακόμα χριστουγεννιάτικα ή πρωτοχρονιάτικα φυτά υπάρχουν; Τι λέει ο λαός για τα καλικαντζαράκια; Γιατί βάζουμε φλουρί στη βασιλόπιτα; Σίγουρα, όλα αυτά σ’ ενδιαφέρουν.

7. Τρίγωνα Κάλαντα – εκδόσεις Άγκυρα :

Κάλαντα, δραστηριότητες, παραδόσεις. Ένα χαρούμενο και πολύ χρήσιμο βιβλίο για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Περιέχει τους στίχους από κάλαντα που τραγουδιούνται σ’ όλη την Ελλάδα αλλά και κάποια σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως επίσης δραστηριότητες και πληροφορίες γι’ αυτές τις τόσο χαρούμενες μέρες.

8.«Εδεσματολόγιον Χριστουγέννων των Αλησμόνητων Πατρίδων» της Έφης Γρηγοριάδου, εκδόσεις Σαββάλας:

με αυθεντικές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από τις αλησμόνητες πατρίδες. Με έθιμα και παραδόσεις από τη Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τον Πόντο και τη Καππαδοκία.

9.«Χριστουγεννιάτικες συνταγές» από την Μυρσίνη Λαμπράκη

10.«Χριστούγεννα στο σπίτι» με την Άννα-Μαρία Μπαρού :

Σας μαθαίνει να υποδέχεστε τους καλεσμένους σας στις γιορτές. Στο βιβλίο υπάρχουν έξι ολοκληρωμένα μενού με απλά καθημερινά υλικά που χρησιμοποιούνται με δημιουργικό τρόπο και εξασφαλίζουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίσης,συνταγές για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα φτιάξουμε με τα παιδιά μας στην κουζίνα.

Καλές Γιορτές!!!

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέζο:

Τέλιου Βάσω

Comments are closed.