«Χηρεύει» η θέση του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε.; – Ποιος ο νέος της πρόεδρος

0
1858

Νέα κυβέρνηση ανακοινώνει ο επανεκλεγείς Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με όλα τα ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για τις σχετικές ανακοινώσεις στις 17:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr με τη σιβυλλική παρατήρηση ότι «Τα ονόματα των υπουργών έχουν γραφτεί με στιλό. Τα ονόματα των υφυπουργών ακόμα με μολύβι» σχολίασε εξ απόρρητων συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη,τις προθέσεις του για τη νέα κυβέρνηση, γεγονός που μαρτυρεί το ότι δύσκολα θα αλλάξουν τα ονόματα των νέων υπουργών.

Κατά τη διαδικασία της κατάρτισης του σχήματος, πάντως, θα υπάρξουν αναπόδραστα και καραμπόλες, όπως πάντα, αν και αυτή τη φορά όλα τα ρεπορτάζ συμφωνούν ότι θα έχουν περιορισμένη εμβέλεια. 

Ωστόσο στα πρόσωπα «έκπληξη» του νέου Υπουργικού Συμβουλίου καταγράφεται και το όνομα του Δημάρχου Τρικάλων και προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου ο οποίος αναμένεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, να αναλάβει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εφόσον λοιπόν δικαιωθούν τα ρεπορτάζ ως προς την υπουργοποίηση του προέδρου της ΚΕΔΕ τότε αυτόματα «χειρεύει» η θέση του στο προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Έτσι θα έχουμε αλλαγή σκηνικού στο προεδρείο από το οποίο μπορεί και να προκύψει Καλλιθεάτικο ενδιαφέρον, 

Ως γνωστό ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος είναι Β’ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και αυτόματα τον θέτει, έστω και υποθετικά, διεκδικητή της θέσης του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Παπαστεργίου

Φυσικά  Α’ αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου μια επίσης εμβληματική προσωπικότητα της αυτοδιοίκησης ο οποίος μάλιστα έχει κρατήσει αρκετές φορές αποστάσεις από αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως προς την αυτοδιοίκηση.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα να υπάρξουν και ονόματα έκπληξη μεταξύ των οποίων των Δημάρχων Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης Δημήτρη Κωνσταντέλου, και του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Την προεδρία του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. σύμφωνα με το καταστατικό της μπορεί να διεκδικήσει οποιοδήποτε μέλος που συμμετέχει ήδη στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες θα δείξουν αν υπουργοποιηθεί ο Δήμαρχος Τρικάλων ή όχι και ανάλογα με το τι θα συμβεί θα ακολουθήσουν άμεσα και οι εξελίξεις στην ΚΕΔΕ.

Comments are closed.