«Υπομονή» και κόκκινες γραμμές για το Παραλιακό Μέτωπο – Παρών και ο Πατούλης

0
468

Με έντονη την παρουσία των Βουλευτών του Νότιου Τομέα Αθήνας (Άννα Καραμανλή – Διονύση Χατζηδάκη – Βασίλη Σπανάκη (ΝΔ),  Γιάννη Μπαλάφα – Γιάννη Μουζάλα (ΣΥΡΙΖΑ), Τόνιας Αντωνίου (ΠΑΣΟΚ) του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Παύλου Χρηστίδη, αλλά και την παρουσία, έστω και αν προσήλθε με καθυστέρηση, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με παρόντα και τον Δήμαρχο Αγ. Ιωάννη ΡέντηΝίκαιας Γιώργου Ιωακειμίδη, πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου με θέμα «Συζήτηση για την πορεία του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες».

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την παρέμβαση του κ. Βύρωνα Καμπαράκη Senior Administrator στη γενική διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος μίλησε για τις τεχνικές και οικονομικές λεπτομέρειες του έργου το οποίο πλέον εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» προϋπολογισμού 365,4 εκατ. €

Τις θέσεις του κ. Καμπαράκη ενίσχυσαν με τις δικές τους τοποθετήσεις τόσο ο διευθυντής τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής κ. Καλογερόπουλος καθώς και οι εκπρόσωποι του μελετητικού γραφείου Παπαγιάννη (κ. Μαμαλούκας και η κα Νανοπούλου), το οποίο έχει αναλάβει το σύνολο της μελέτης των έργων του Φαληρικού Όρμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Θεοδωρόπουλος αφού ενημέρωσε πως στην πορεία της συνεδρίασης θα παρευρεθεί και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, «…δήλωσε ικανοποιημένος από την πρωτοβουλία των δύο Δήμων να πραγματοποιήσουν την κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων για την εξέλιξη των έργων στο Παραλιακό Μέτωπο. Για αυτό το εμβληματικό έργο υπήρξε μια θεαματική εξέλιξη προ ημερών και αφορούσε τη συνολική ένταξη του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση ύψους 365 εκατ. €.

Συνεχίζοντας επεσήμανε «ότι επειδή βρισκόμαστε ενώπιον δυο Δημοτικών Συμβουλίων από τους 66 Δήμους της Αττικής είναι ακόμη σημαντικό ότι μέσω της ένταξης εξασφαλίσαμε την επιστροφή των χρημάτων της Α’ φάσης του έργου τα 110 εκατ. € δηλαδή να επιστρέψουν στα ταμεία της Περιφέρειας ώστε να διατεθούν σε ανελαστικές δαπάνες και έργα των 66 Δήμων. Είναι γενικά μια εξέλιξη την οποία πρέπει να καλωσορίσουμε ομόφωνα και πέρα από παραταξιακές και κομματικές παρωπίδες…».

Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε ακόμη σε τεχνικά ζητήματα του έργου και τόνισε πως «Δεν είμαι εδώ για να δώσω χρονοδιαγράμματα ως προς την από εδώ και πέρα εξέλιξη, αλλά από αυτά που αφουγκράζομαι, με τα όσα ανέφεραν οι τεχνικοί του έργου, μάλλον πριν το καλοκαίρι θα είμαστε στην ευτυχή κατάληξη να έχει δημοπρατηθεί η Β’ φάση».

Ολοκληρώνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα επεσήμανε ότι «…Είμαι εδώ για να καταγράψουμε ανάγκες των δύο τοπικών κοινωνιών όπου στις περισσότερες είμαστε σύμμαχοι και ως εκ τούτου εύλογα αιτήματα και απαιτήσεις προφανώς και θα είμαστε οι καλλίτεροι αγγελιοφόροι προκειμένου να μπορέσουμε να τα εντάξουμε σε ένα master plan. Επίσης θέλω να διαβεβαιώσω ότι η φυσιογνωμία του έργου δεν αλλάζει παραμένει η ίδια με χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας, περιπάτου, ποδηλατόδρομου και πολιτισμού σε ένα εμβληματικό έργο για όλους στο οποίο βρισκόμαστε κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου.».

Ακολούθησαν ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων των δύο Δημοτικών Συμβουλίων καθώς και φορέων οι οποίοι στο σύνολο τους ζητούσαν να υποβληθούν σε γνώση των Συμβουλίων τα σχέδια του έργου καθώς και να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις ως προς τα χρονοδιαγράμματα της επόμενης φάσης καθώς και για το φορέα διαχείρισης.

Ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στη διαδρομή της αρχικής έγκρισης του έργου από τη διοίκηση της Κας Δούρου καθώς και στους ειδικούς όρους της ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τονίζοντας ότι «…δεν μπορούν να υπάρξουν σε αυτή τη φάση χρονοδιαγράμματα αν δεν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί μια συνολική εισήγηση που θα περιλαμβάνει τα έργα, τις δράσεις, το περιβάλλον.».

Ο κ. Σγουρός επεσήμανε ακόμη ότι «…η Ευρωπαϊκή Ένωση το έργο το 2017 το χαρακτήρισε τότε ως μη επιλέξιμο ενώ τώρα έγινε επιλέξιμο με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος…».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στη δική του παρέμβαση χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σημερινή συζήτηση καθώς, όπως ανέφερε, «…θα μπορέσουν να ξεκαθαριστούν κάποια ερωτήματα τα οποία είναι εύλογα, για να δούμε πως το όραμα των δύο Δήμων θα γίνει πράξη ως κοινόγραμμα…».

Ο κ. Πατούλης στη συνέχεια ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες της  Περιφέρειας, του Υπουργείο και του μελετητικού γραφείου (κ. Νανοπούλου), καθώς όπως είπε «…καταφέραμε έστω και στο παρά ένα ως γέφυρα προς 2021-2027 να ενταχθεί το συνολικό έργο στο πρόγραμμα και να μπορούμε ουσιαστικά να πούμε πως ναι το έργο θα γίνει.Σήμερα μπορούμε πλέον ουσιαστικά να μιλάμε για αυτό το έργο και να λέμε ότι θα γίνει πράξη…».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής είπε ακόμη πως «…παρά τις όποιες προσπάθειες μας για τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων που θα μας έδινε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του έργου, αν αυτό δεν εντάσσετο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, καμμία αυτοδιοίκηση της Ευρώπης όσο μεγάλη και αν είναι δεν θα μπορούσε να το ολοκληρώσει εάν δεν είχε εξασφαλίσει τη σημερινή χρηματοδότηση των 365 εκατ.€…».

Συνεχίζοντας την παρέμβαση του τόνισε ότι «…είναι σημαντικό ότι από αυτή την απόφαση ένταξης του έργου πολύ σύντομα ίσως μέχρι το τέλος του μήνα θα εκταμιευθούν 113 εκατ. € και θα μπουν στα ταμεία της Περιφέρειας. Τα ζητήματα που σήμερα κατεγράφησαν και θα καταγραφούν θα μας απασχολήσουν και θα τα πάμε μαζί. Ξέρουμε για το γήπεδο και είμαστε της άποψης πως ότι υπάρχει πρέπει να διατηρείται και να συνεχίζει να είναι χρήσιμο στα παιδιά και τις ομάδες και για αυτό ακριβώς θα το διεκδικήσουμε, θα το παλέψουμε για να το διατηρήσουμε.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Πατούλης είπε πως «…αντιλαμβάνομαι ότι τα λόγια είναι ωραία αλλά το ερώτημα για τον πολίτη είναι τι θα δούμε και πότε. Οφείλουμε ωστόσο να κατανοήσουμε ότι χρειάζεται υπομονή όμως αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Α’ φάση ολοκληρώθηκε μέσα από δυσκολίες, πανδημία, κρίση και με μια εργολαβική εταιρεία που άλλαζε χέρια ξαφνικά, έχει μείνει ένα μικρό ποσοστό για την ολοκλήρωση της το οποίο και έγινε η γέφυρα με το πρόγραμμα 2021-2027 έτσι ώστε να μπορούν να εκταμιευτούν τα 115 εκατ.€. για να μπορέσουμε να δούμε και οικονομικά σε επίπεδο έργων και το σύνολο της Περιφέρειας μας…».

 Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος αφού ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων στην κοινή συνεδρίαση χαιρέτησε την παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής.

Στη δική του τοποθέτηση ο κ. Κάρναβος ανέφερε ότι «…το μέτωπο της παραλίας για μας είναι ένας χώρος χρήσιμος αλλά και ταυτόχρονα ένας χώρος με ιδιαίτερη σημασία και προφανώς το έχετε αντιληφθεί και όσοι δεν ανήκετε στα Δημοτικά Συμβούλια πόσο επιτακτική είναι η ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου καθώς εδώ και δεκαετίες οι πόλεις μας έχουνε χάσει την επαφή με τη θάλασσα. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πρόσβαση στην παραλία. Αντίθετα έχουν υψωθεί βουνά από μπάζα, άλλοι τα λένε χώματα, εμείς τα λέμε μπάζα. Τα χώματα αυτά εγκυμονούν κινδύνους για τις ζωές μας.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας συνεχίζοντας τόνισε πως «…εμείς θέλουμε και οικονομικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη στον τόπο μας γι’ αυτό πραγματικά χαιρετίζουμε την ένταξη του έργου ως ένα καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση του. Και η ένταξη αυτή είναι στέρεα και δεν θα συμμεριστώ κάποιες αμφιβολίες που υπάρχουν. Είναι πραγματικά μια σημαντική στιγμή στην πορεία της εξέλιξης του έργου και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Ο κ. Κάρναβος ακόμη είπε πως «…δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να εφησυχάσουμε καθώς μένουν τώρα τα επόμενα πολύ κρίσιμα βήματα, ο διαγωνισμός αυτός θα πρέπει να τρέξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται και ελπίζω αυτή τη φορά να επαληθευτούν τα χρονοδιαγράμματα για προκήρυξη εντός του καλοκαιριού. Στην πρόσφατη συνάντηση μας με τον Περιφερειάρχη ήμασταν σαφείς και ξεκάθαροι. Επίσης πιστεύουμε πως επειδή το έργο πρέπει να λειτουργήσει και να συντηρηθεί στο μέλλον κατά την άποψή μας θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα ο φορέας διαχείρισης όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα με τη συμμετοχή των Δήμων.

 «…Το γήπεδο ποδοσφαίρου της παραλίας για μας είναι ξεκάθαρο. Θέλετε να πω προβλέπεται; Θέλετε να πω ότι επιτρέπεται από τις χρήσεις γης;  Μπορεί να μην είναι στο σχέδιο αλλά σε κάθε περίπτωση επιτρέπεται στο Προεδρικό Διάταγμα και αφού επιτρέπεται δεν καταλαβαίνουμε τελικά ποιος και γιατί το εμποδίζει.  Ωστόσο θέλω να τονίσω ότι το έργο αυτό είναι αναγκαίο για την Καλλιθέα και την ευρύτερη περιοχή και η ένταξη του στην χρηματοδότηση αποτελεί σαφώς ένα σημαντικό βήμα. Δεν εφησυχάζουμε αλλά επιμένουμε στην συνεχή παρακολούθηση του, για την γρήγορη εκτέλεση, και θα είμαστε κύριε αντιπεριφερειάρχα συνεχώς κοντά σας από κοινού να προχωρήσει γρήγορα, να παρακολουθούμε τα χρονοδιαγράμματα και θα θέλαμε να γνωρίζουμε και τα επιμέρους βέβαια. Επιμένουμε στην γρήγορη δημιουργία του φορέα διαχείρισης και την διατήρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου…».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου αφού ευχαρίστησε όλους όσους έχουν σταθεί στο πλάι του Δήμου στις διεκδικήσεις όλο αυτό το διάστημα καθώς και στους αείμνηστους Δημάρχους Παπαδημητρίου και Ταξιάρχη Παπαντωνίου για τους αγώνες που έδωσαν όλα τα χρόνια ώστε ο χώρος αυτός να παραμείνει δημόσιος. Όπως ανέφερε ο ίδιος «…δικαιωθήκαμε δίνοντας μαζί αγώνες με όλες τις δημοτικές αρχές της Καλλιθέας. Είμαστε η Δημοτική Αρχή που συμμετείχαμε στα Περιφερειακά Συμβούλια και ζητούσαμε εξ αρχής το έργο αυτό να το πάρει και να το υλοποιήσει η Περιφέρεια, και εκ του σημερινού αποτελέσματος δικαιωθήκαμε. 

«…Αυτό το μεγάλο έργο το οφείλει η Ελληνική πολιτεία στην περιοχή. Να σας θυμίσω ότι όλη η ανοικοδόμηση της Αθήνας στη διάρκεια της επταετίας ήρθε στην παραλία, όλα τα μπάζα των Ολυμπιακών Αγώνων ήρθαν στην παραλία, όλα τα νερά το 80% της Αττικής έχουν έρθει στο Μοσχάτο, στις Τζιτζιφιές και το Νέο Φάληρο, Κηφισός και Ιλισσός. Η πολιτεία λοιπόν οφείλει να κάνει αυτό το έργο. Το έργο αυτό είναι έργο υπερτοπικού πόλου αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού. Η πόλη πρέπει να στραφεί προς τη θάλασσα…».

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου ανέφερε ακόμη πως «…δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως όλες οι κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα το πρώτο έργο που είχαν εξαγγείλει ήταν η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου. Θεωρούμε ότι όταν το έργο το πήρε η Περιφέρεια επί διοικήσεως της Κας Δούρου η εξέλιξη αυτή ήταν θετική και σίγουρα σήμερα και εγώ χαιρετίζω την ένταξη του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, ξέχωρα από τις επιφυλάξεις μου και το τι περισσότερο θα θέλαμε να κάνουμε.

«…Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι τα προϊόντα εκσκαφής, χώματα, μπάζα και παρά τις όποιες ενέργειες μας δεν έχουμε βρει λύση. Το θέμα αυτό θα αποτελέσει αιτία κινητοποιήσεων. Απαιτούμε από την Περιφέρεια να γίνει μια εργολαβία και να γίνει μια διάστρωση αυτών των χωμάτων. Πρώτα από όλα υπάρχει πρόβλημα υγείας, όταν φυσάει νοτιάς όλη αυτή η σκόνη μεταφέρεται μέσα στην πόλη, υπάρχει περιβαλλοντική υποβάθμιση, μια οπτική ρύπανση.
Απαιτούμε τη συμμετοχή στο φορέα διαχείρισης, Για να φτιαχτεί τώρα ο φορέας διαχείρισης να δούμε ποιοι θα συμμετέχουν τι υποχρεώσεις θα έχουν οι Δήμοι, τι αναλαμβάνει ο καθένας.
 

Τέλος ο κ. Ευθυμίου ζήτησε να υπάρχει άμεση συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας με τις αντίστοιχες των δύο Δήμων προκειμένου να είναι ενήμεροι όλοι για τις εξελίξεις και την πρόοδο του έργου.

Ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Διονύσης Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «…ένα έργο δρομολογείται όταν δημοπρατείται και εγκαθίσταται ο εργολάβος. Αναφερόμενος στα μπάζα που έχουν συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια στην παραλία του Μοσχάτου είπε πως κακώς το έχει ανεχθεί ο Δήμος. Δεν είναι δυνατόν τα μπάζα του Τραμ του Πειραιά να τοποθετούνται εκεί. Επιβάλλεται άμεσα η εξομάλυνση της παραλίας. Σε ότι αφορά την ένταξη του έργου στα Επιχειρησιακό δήλωσε αισιόδοξος πως πλέον όλα δρομολογούνται και αρκεί να δοθούν λύσεις στα αιτήματα των δύο Δήμων…». Για να ολοκληρώσει λέγοντας ότι «…ένα μεγάλο έργο θέλει πόνο, δάκρυα και αναστεναγμούς…».

Ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα (ΣΥΡΙΖΑ) Γιάννης Μπαλάφας ανέφερε πως «…υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη σημερινή συζήτηση και επεσήμανε ότι δεν τίθεται θέμα για το δημόσιο χαρακτήρα του έργου και την τήρηση του υφιστάμενου Προεδρικού Διατάγματος…»,  ενώ τάχθηκε υπέρ της «…άμεσης απομάκρυνσης των μπαζών καθώς και της σύστασης του φορέα διαχείρισης…».

Ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης ξεκίνησε την παρέμβαση του κάνοντας μια αναδρομή αναφέροντας πως «…για την πόλη της Καλλιθέας η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου αποτελούσε και αποτελεί μια πάγια διεκδίκηση…»,  χαρακτηρίζοντας το έργο στρατηγικής σημασίας.

Ωστόσο επεσήμανε πως «…σήμερα, έξι χρόνια μετά την αρχική δημοπράτηση, όχι μόνο δεν έχουμε δημοπράτηση της Β’ φάσης αλλά ούτε και τα έργα της Α’ φάσης έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχουν γεγονότα που αναδεικνύουν την ανικανότητα της Περιφέρειας και μας προβληματίζουν…».

Συνεχίζοντας ο κ. Ασκούνης επεσήμανε πως «…παρά τις δεσμεύσεις που είχαν δοθεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής τόσο ενώπιον του τότε υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου όσο και στην αείμνηστο πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, που είχε επισκεφθεί το έργο μετά από ερώτηση που είχε υποβάλλει προς τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, είχε ανακοινωθεί ότι είχαν εξασφαλιστεί τα 200 εκατ.€ που χρειαζόντουσαν για τη Β’ φάση ωστόσο ακόμη περιμένουμε. Δυστυχώς τα τελευταία 3,5 χρόνια το μόνο που έχει συμβεί είναι να μεγαλώνει το βουνό από τα μπάζα στην παραλία…». 

Σχετικά με την απόφαση ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είπε πως «…υπάρχουν ζητήματα που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα ως προς τους ειδικούς όρους της χρηματοδότησης του έργου, αλλά και ως προς τα χρονοδιαγράμματα όπου κανείς δεν δεσμεύεται για το τι θα γίνει και πότε…». 

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ολοκληρώνοντας έθεσε προς το σώμα των δύο Δημοτικών Συμβουλίων σχέδιο ψηφίσματος για το οποίο εκφράστηκαν θετικά οι εκπρόσωποι των Περιφερειακών παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Δύναμη Ζωής, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής)  καθώς και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης των Δήμων Καλλιθέας (Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας) και Μοσχάτου-Ταύρου (Μαζί Μπροστά, Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή, Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση).

Στη συνεδρίαση παρέμβαση έκαναν ακόμη από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Χρήστος Καραμάνος (Δύναμη Ζωής) οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου κ. Αντώνης Μπούτσης (Μαζί Μπροστά Μοσχάτο- Ταύρος)), η Κα Έλενα Αυγερινού (Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας), ο κ. Μπιλίνης Χαράλαμπος (Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή- Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου), ο κ. Κυριαζίδης Παναγιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση Μοσχάτου-Ταύρου), οι Αντιδήμαρχοι Καλλιθέας Βάσω Μαργαρίτη και Λάζαρος Λασκαρίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλλιθέας Γιώργος Μαργωμένος (Προοπτική Ζωής-Κώστας Ασκούνης) και Θόδωρος Παπαθανασόπουλος (Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας).

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος με την ολοκλήρωση της συζήτησης κλείνοντας τη δική του παρέμβαση ανέφερε πως «…θα υπάρξει κοινό ψήφισμα το οποίο ως προς τις λεπτομέρειες θα ολοκληρωθεί με την συνεργασία όλων των Δημοτικών Παρατάξεων των δύο Δημοτικών Συμβουλίων καθώς φαίνεται πως πολιτικά υπάρχει καταρχήν συναίνεση. Ωστόσο ο ίδιος διευκρίνησε πως στηρίζει την μελετοκατασκευή…».

Ανέφερε ακόμη πως «…στο Προεδρικό Διάταγμα του 2013 δεν ανέφερε γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά γήπεδα τένις και τένις είναι ακόμη…».

Στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Κάρναβος τόνισε πως «…αν παραμείνουν τα τένις και δεν συμπεριληφθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου δεν πρόκειται να συναινέσει ο Δήμος Καλλιθέας στο έργο. Θα πρέπει λοιπόν να ξεκαθαριστεί πως αν θέλετε την τοπική κοινωνία μαζί σας  τότε θα μας ακούσετε, έχουμε κάνει πολλές παραχωρήσεις και πολύ υπομονή. Αυτό το θέμα δεν θα σας το παραχωρήσουμε. ‘ Δεν απειλούμε, δεν είμαστε αγενείς, πολιτικά σας το λέμε…».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου κλείνοντας ουσιαστικά την κοινή συνεδρίαση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων ευχαρίστησε για την παρουσία όλων και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις ως προς τα αιτήματα των δύο Δήμων για να μην υπάρξουν «εκτροπές».  


Comments are closed.