Τ.Θεοδωρικάκος: «…Οι δημόσιοι, απολαμβάνουν τη μονιμότητα στη δουλειά, και οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι εργάζονται για το καλό του συνόλου…

0
502

Σε σημερινή του συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στους δημόσιους υπαλλήλους ανέφερε σχετικά: «…οι δημόσιοι υπάλληλοι αξίζει να καταβάλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και να κερδίσουν σε κύρος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν τη μονιμότητα στη δουλειά τους  και οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι εργάζονται για το καλό του συνόλου και περισσότερο από όσο πρέπει. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους».

Ο υπουργός δείχνει μια διάθεση αντιπαράθεσης ως προς τους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους.
Ο ίδιος μιλώντας και χθες στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, βρήκε την ευκαιρία να διαχωρίσει και πάλι τον ιδιωτικό με τον δημόσιο τομέα, με σαφέστατη τάση προς τον ιδιωτικό.

Για το θέμα αυτό υπουργός Εσωτερικών ανέφερε χθες στην Βουλή:
«Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι στη δική μας αντίληψη, η αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα, για εκπλήρωση υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης, δεν είναι αρνητικός παράγοντας.
Εμείς νομοθετήσαμε τον Σεπτέμβριο τη δυνατότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μπορεί να συνάπτει συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες που αφορούν τον τομέα της καθαριότητας, του πρασίνου και του φωτισμού.
Τότε είχα κατηγορηθεί ότι αυτό θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων. Έχουν περάσει από τότε 10 μήνες. Είδατε κανέναν εργαζόμενο να απολύεται; Κανένας δεν έχει απολυθεί.
Ούτε από τους δήμους ούτε από πουθενά αλλού.
Σε πολλές περιπτώσεις οι τοπικές κοινωνίες και οι τοπικές διοικήσεις που έχουν εκλεγεί, βρίσκουν πιο χρήσιμο και με μικρότερο κόστος και πιο αποτελεσματικό, να παρέχουν αυτές τις κοινωφελείς υπηρεσίες ιδιωτικές εταιρείες.
Δεν νομίζω ότι στον 21ο αιώνα, υπάρχει τόση αρνητική προδιάθεση στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Και εκεί εργαζόμενοι εργάζονται που και εκείνοι έχουν τα δικά τους δικαιώματα και τις υποχρεώσεις».

… με άλλα λόγια, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μόνιμοι όπως ΔΕΝ είναι οι συνάδελφοί τους στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να εργάζονται περισσότερο απ’ όσο εργάζονται σήμερα. Μάλιστα, ο υπουργός καταλήγει με μία φράση που, καθώς έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης, μοιάζει με «απειλή»: «Αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους»

Πάντως, ο υΠΕΣ αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο επανέλαβε ότι δεν υπάρχει στα σχέδια της κυβέρνησης πλάνο για μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου.

Comments are closed.