Το Εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων και η ενίσχυση της τοπικής αγοράς – Άρθρο του Ανδρέα Αναστόπουλου

0
1384

Άρθρο του ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας (ΕΣΚ) Ανδρέα Αναστόπουλου 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τα στολισμένα  καταστήματα  μας δίνουν  νότα αισιοδοξίας και μας μεταφέρουν στο κλίμα των ημερών, προσφέροντας ταυτόχρονα ποικιλία προϊόντων σε πολύ καλές τιμές.

Επιλέγοντας τα καταστήματα της πόλης μας, ενισχύουμε τις τοπικές  επιχειρήσεις, στηρίζουμε  την τοπική αγορά  και την τοπική οικονομία.

Η μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαχρονικά επηρεάζουν όλη την οικονομική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών αλλά και της χώρας. 

Οι μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις  δοκιμάστηκαν  τα προηγούμενα χρόνια με την επέλαση της οικονομικής της υγειονομικής κρίσης και της ενεργειακής κρίσης . Από την άλλη, όμως έδειξαν ότι μπορούν να αντέξουν ακόμα και στις πιο δύσκολες συγκυρίες, διότι η υγεία τους στηρίζεται κατά μεγάλο ποσοστό στην αμεσότητα και την ιδιαίτερη, πολλές φορές, προσωπική  σχέση που «χτίζουν» με τον καταναλωτή.

Οι τοπικές επιχειρήσεις είναι  συνήθως οικογενειακές και διαθέτουν αρχές και αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας και δε είναι απρόσωπες. Είναι προσωπικές στις συναλλαγές τους με τον πελάτη, φτιάχνουν δίκτυα και πελατολόγια που στηρίζονται στην καλή πίστη, στις καλές σχέσεις, ακόμα και στην καλή γειτνίαση. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις είναι τα αγαπημένα στέκια των κατοίκων, συνδεδεμένα με τα πρόσωπα των ιδιοκτητών τους. 

 

Το σημαντικότερο όμως είναι η ανθρώπινη επαφή και η σχέση που καλλιεργείται στα καταστήματα της γειτονιάς μας και με  τους εργαζομένους αλλά και με τους ιδιόκτητες . Η περιοχή αποκτά χαρακτήρα και έχουμε την ευκαιρία να επιλέγουμε από μια αγορά που ο καθένας βάζει το προσωπικό του γούστο και τις δικές του ιδέεςμε ποικιλία προϊόντων και επιλογών.

Η προτίμηση στα καταστήματα της πόλης μας μας, είναι πολύ σημαντική για την στήριξή της τοπικής αγοράς και οικονομίας, αλλά και για την συνοχή  της τοπικής  κοινωνίας .

 

Στηρίζοντας την τοπική αγορά, στηρίζουμε όχι μόνο τα καταστήματα αλλά κυρίως τους ανθρώπους της πόλης μας!

Ας γίνουν οι τελευταίες ημέρες του 2023 το ξεκίνημα για ένα Νέο Χρόνο γεμάτο από αλληλεγγύη, χαρά, αγάπη, αισιοδοξία και θετική διάθεση!

 

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

Comments are closed.