Τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας φιλοξένησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Κυρανάκης

0
1842

Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας (ΕΕΕΚ Καλλιθέας) που φιλοξενήθηκαν στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Πιο συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας για επίσκεψη των παιδιών του Εργαστηρίου στο χώρο του Υπουργείου προκειμένου να βιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την καθημερινότητα τους αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους εορταστικό bazar στο υπουργικό μέγαρο το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές δίχως άλλο επισκέφθηκαν το Υπουργείο όπου τόσο ο κ. Κυρανάκης όσο και το σύνολο του προσωπικού αγκάλιασαν όλα τα παιδιά στέλνοντας το μήνυμα ότι ο σεβασμός και η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι αξίες ανεκτίμητες και μόνο θετικά οφέλη μπορεί να έχει η κοινωνικοποίηση των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας.

 Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί που συνόδεψαν τους μαθητές, με τις κατάλληλες μεθόδους είχαν ήδη καταφέρει να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης μέσα στο πλήθος των εργαζομένων, όπου σε συνάρτηση με την ευγένεια και την προσεγγιστικότητα που εκδήλωσε ο Υφυπουργός η παρουσία των παιδιών είχε μόνο θετικά αποτελέσματα.

Όλοι έγιναν μια μεγάλη και εορταστική παρέα όπου οι μαθητές με καμάρι έδειχναν τα δημιουργήματα τους που υπήρχαν στο χώρο του bazar εξηγώντας παράλληλα τους τρόπους κατασκευής τους.

Η χαρά των μαθητών ήταν απερίγραπτη καθώς είδαν τα δημιουργήματα τους να γίνονται ανάρπαστα από τους εργαζόμενους του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κυρανάκης όχι μόνο προέτρεψε τους εργαζόμενους να επισκεφθούν το χώρο του εορταστικού bazar που είχε δημιουργηθεί εντός του υπουργείου αλλά δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα επισκεφθεί σύντομα τις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής ΕΚπαίδευσης στην Καλλιθέα.

Το ΕΕΕΕΚ σε ανακοίνωση του ευχαριστεί θερμά τόσο τον Υφυπουργό Κ. Κυρανάκη αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του Υπουργείου για τη στήριξη αλλά και τη χαρά που έδωσαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Comments are closed.