«…Τι ‘χες Γιάννη, τι είχα πάντα…» – Νέο ομόφωνο ψήφισμα κατά Πατούλη

0
521

Ένα ακόμη ομόφωνο κοινό ψήφισμα των Δημοτικών Συμβουλίων Καλλιθέας & Μοσχάτου – Ταύρου έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα με αφορμή την στάση της Περιφέρειας Αττικής που δεν λέει να προχωρήσει στην ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος για τη δημοπράτηση της Β’ φάσης του έργου Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου.

Οι δύο Δήμοι με το τελευταίο ομόφωνο ψήφισμα που είχαν αποφασίσει στη κοινή συνεδρίαση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων, στην οποία είχε παρευρεθεί και ο κ. Πατούλης, στις 13 Μαρτίου 2023 είχαν θέσει ως καταλυτική ημερομηνία για την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος της δημοπράτησης των έργων την 31η Μαΐου 2023.

φωτό αρχείου

Ωστόσο από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής δεν υπήρξε κάποια κίνηση που να έδινε τη δυνατότητα για κάποια θετική εξέλιξη έτσι ώστε να επιτευχθεί κάποια ύφεση στην ήδη δημιουργηθείσα ένταση, με δηλώσεις και ανακοινώσεις ένθεν κακείθεν, με αποτέλεσμα να υπάρξει και νέα κοινή συνεδρίαση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023.

φωτό αρχείου

Στη συνεδρίαση, η οποία έγινε μετά από σχετική πρόταση του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, παρά την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρήστου Θεοδωρόπουλου, δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική δέσμευση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη δημοπράτηση της Β’ φάσης των έργων, την απομάκρυνση των μπαζών από το χώρο της παραλίας αλλά και την οριστική δέσμευση για τη διατήρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο χώρο με αποτέλεσμα να αποφασιστούν μια σειρά από δράσεις που θα φέρουν και πάλι το θέμα της παραλίας και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Μετά τη δημοσιοποίηση του νέου κοινού ομόφωνου ψηφίσματος, αναμένονται και οι αντιδράσεις από την πλευρά του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του οποίου η αντίδραση στο προηγούμενο ομόφωνο ψήφισμα ήταν εκρηκτική ξεσηκώνοντας  θύελλα διαμαρτυριών από τους δύο Δημάρχους, Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, οι οποίοι και απάντησαν στο ίδιο ύφος.

Αναλυτικότερα το ομόφωνο ψήφισμα 

Κοινό ομόφωνο ψήφισμα των Δημοτικών Συμβουλίων Καλλιθέας & Μοσχάτου – Ταύρου

Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου που συνεδρίασαν την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Καλλιθέας προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις για το έργο του παραλιακού μετώπου, μετά από διαλογική συζήτηση εξέδωσαν το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα.

  1. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση που αφορά τη δημοπράτηση της Β΄ φάσης του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.
  2. Επαναβεβαιώνουμε όλα όσα έχουμε αποφασίσει στο ψήφισμα της από 13 Μαρτίου 2023 κοινής Συνεδρίασης των Δημοτικών μας Συμβουλίων.
  3. Επισημαίνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής παρά τη σαφή θέση των δύο Δήμων μας, δεν έχει μέχρι σήμερα ανακοινώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για τη δημοπράτηση της Β΄ φάσης, αθετώντας τις πολλαπλές και επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις της από το 2019 μέχρι σήμερα.
  4. Διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία, την Tρίτη 18 Ιουλίου 2023, στις 20.30, στην οδό Ποσειδώνος, στο ύψος του Ιλισού ποταμού, για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας για την άμεση δημοπράτηση της Β΄ φάσης του έργου, την απομάκρυνση των μπαζών από το χώρο και τη διατήρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου στην παραλία των Τζιτζιφιών, κλείνοντας συμβολικά το δρόμο.
  5. Αποφασίζουμε, για την ενημέρωση των πολιτών των Δήμων μας, την ανάρτηση πανό, την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου-πρόσκληση για τη συγκέντρωση, καθώς και την πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, στις 11.00 π.μ. για να ενημερωθούν οι πολίτες για τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής.
  6. Διεκδικούμε μαζί με τους πολίτες:
    – Να προχωρήσουν τώρα τα έργα της Β΄ φάσης.
    – Καμία άλλη καθυστέρηση

Για τα Δημοτικά Συμβούλια
Οι Πρόεδροι

Καλλιθέας

Κωνσταντίνος Ευσταθίου

Μοσχάτου – Ταύρου

Αθανάσιος Μελίστας

Comments are closed.