Τι σχολιάζει ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος για την ανάπλαση του Ελληνικού και του Φαληρικού Όρμου

0
537


Απαντώντας σε ερώτηση του διαδικτυακού ενημερωτικού ιστότοπου μας «Νέα Καλλιθέα» σχετικά με την τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή υπέρ της αρχής του Σ/Ν για την Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου και Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας του Ακινήτου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, ο επικεφαλής της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Η συζήτηση για την ανάπλαση του Ελληνικού και του Φαληρικού Όρμου, όπως και την αναπτυξιακή προοπτική της νότιας Αθήνας γενικότερα, διεξάγεται σχεδόν επί τέσσερις δεκαετίες. Η Αριστερά υπήρξε πρωταγωνιστικός παράγων του διαλόγου και των κινητοποιήσεων των πολιτών. Η τοποθέτηση, συνεπώς, του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή υπέρ της αρχής αυτών των αναπτυξιακών σχεδιασμών και η ανάδειξη των προϋποθέσεων, οι οποίες τους συνοδεύουν, υπογραμμίζουν ότι τώρα το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία των πολιτών έχουν καθήκον να υλοποιήσουν τις αποφάσεις.

Τα έργα πρέπει να εκτελεστούν. Η νότια Αθήνα πρέπει να αλλάξει. 

Στο Ελληνικό, αυτή την αναγκαιότητα υπονομεύουν οι υπηρεσιακές και επικοινωνιακές επιπολαιότητες της Κυβέρνησης.

Στο Φαληρικό Όρμο, σκοπιμότητες που θέλει να υπηρετήσει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Θα ήταν χρήσιμο αμφότερες να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι χωρίς της Κυβέρνηση της Αριστεράς και τις αποφάσεις της κανένα έργο στο Ελληνικό και το Φαληρικό Όρμο δεν θα υπήρχε.

Η Αριστερά αποδείχθηκε υπεύθυνη. Θα αποδειχθεί και η Δεξιά, σοβαρή;

Comments are closed.