Τεράστιο διπλό…μια ανάσα από την κορυφή

0
1026

Η Athens Kallithea κέρδισε με 1-0 τον Ιωνικό στη Νίκαια και σε συνδυασμό με τις… γκέλες των Καλαμάτα (1-2 από τον Διαγόρα) και Χανίων (0-0 με Γιούχτα) μείωσε την απόσταση της από την κορυφή του Νοτίου ομίλου της Superleague 2.

Τεράστιο διπλό για την Athens Kallithea που πέρασε νικήτρια από την σκληρή έδρα του Ιωνικού, εκεί που πολλοί από τους διεκδικητές της ανόδου δεν φαίνεται ότι θα μπορέσουν να περάσουν εύκολα.

Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη έδωσαν σκληρές μάχες με τους γηπεδούχους επαίξαν με πάθος, κυνήγησαν μπάλες, έκλεισαν διαδρόμους και εκμεταλευόμενοι τις αντεπιθέσεις κατάφεραν να κρατήσουν το  υπερπολύτιμο γκολ που πέτυχε στο 38′ ο Τσιντώνης με κεφαλιά μετά από ωραία ενέργεια του Κυνηγόπουλου.

Από την πλευρά των γηπεδούχων οι παίκτες του Γιώργου Σίμου στο Β’ ημίχρονο έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, άλλες φορές με σέντρες και άλλες με ατομικές ενέργειες, δημιουργώντας κλασικές ευκαιρίες που όμως δεν τις μετέτρεψαν σε γκολ.

Οι γηπεδούχοι στο 55′ έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, για να φέρουν το ματς στα ίσα, καθώς ο Ντε Βινσέντι μετά από πάσα του Σαλαζάρ, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κότσαρη προσπαθώντας να τον πλασάρει πλην όμως ο γκολκηπερ της AKFC μόλις που κατάφερε να αγγίξει την μπάλα όσο έπρεπε για να της αλλάξει πορεία και αυτή να καταλήξει στη ρίζα του δοκαριού του.

Πέντε λεπτά αργότερα (65′) οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-2 όταν μετά από λάθος των αμυντικών του Ιωνικού ο Λουκίνας δεν κατάφερε μέσα από την μικρή περιοχή να στείλει με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Χριστοδούλου.

Οι γηπεδούχοι ωστόσο στο 45ο λεπτό ζήτησαν πέναλτι σε πτώση μέσα στην περιοχή του Οικονομίδη με το διαιτητή Κουκούλα να δείχνει «παίζετε!».

Το φύλλο αγώνα

ΙΩΝΙΚΟΣ – ATHENS KALLITHEA FC  0 – 1

 Διαιτητές: Κουκουλάς Παναγιώτης (Λέσβου), Καλαμπόκης Κων. (Αιτ/νίας), Κουφός Αλεξ. (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 38′ Τσιντώνης

Κίτρινη κάρτα: Τζανακάκης – Μπουλούλης, Ματίγια και Μανθάτης

ΙΩΝΙΚΟΣ  (Σίμος):

Χριστοδούλης, Τασουλής, Κάνκολα, Οικονομίδης (80′ Ιγκλέσιας), Ντάουντα (80′ Ζοάο Σίλβα), Λινάρδος (46′ Ντε Βινσέντι), Σόουζα, Τζανακάκης (89′ Δρίτσας), Γκαρντάφσκι (59′ Γιακουμάκης), Ζάχαβι, Σαλαζάρ.

,

ATHENS KALLITHEA FC  (Βοσνιάδης): 

Κότσαρης, Μεχίας, Μαρόττα, Μανθάτης, Μπουλούλης, Ματίγια, Μουστακόπουλος, Τσιντώνης (71′ Βασιλόγιαννης), Ντεμέτριους (90+1′ Ποζατζίδης), Κυνηγόπουλος (59′ Σίλβα), Λουκίνας (90+1′ Βλάχος).

Αναλυτικά τα ματς της 8ης αγωνιστικής

 Αιγάλεω – Ολυμπιακός Β’ 0-0 
Καλαμάτα – Διαγόρας 1-2
Γιούχτας – Χανιά 0-0
Τηλυκράτης – Παναχαϊκή 2-2
ΙΩΝΙΚΟΣ – ATHENS KALLITHEA FC  0 – 1

Βαθμολογία:

1. Χανιά 19
2. ATHENS KALLITHEA FC  17
3. Καλαμάτα 15
4. Διαγόρας 12
5. Ιωνικός 11
————————-
6. Γιούχτας 11
7. Ηλιούπολη 10
8. Αιγάλεω 8
9. Τηλυκράτης Λευκάδας 7
10. Παναθηναϊκός Β’ 6
11. Ολυμπιακός Β’ 3
————————-
12. Παναχαϊκή 3


Comments are closed.