Τα ηλεκτρονικά πατίνια και στην Καλλιθέα

0
661

Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και πυκνώνουν οι εμφανίσεις των ηλεκτρονικών πατινιών και στην Καλλιθέα. Πολλοί μάλιστα τα βλέπουμε να στέκονται «εγκαταλειμμένα» σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Οι πολλοί μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμούνται τα αυτοςχέδια πατίνια με τα ρουλεμάν που γινόντουσαν ρόδες.

Τα ηλεκτρονικά πατίνια όμως, που στην χώρα μας έκαναν την εμφάνιση τους αρχικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έφθασαν γρηγορότερα από ότι θα περίμενε κανείς στην Αθήνα και εσχάτως και στην Καλλιθέα.

Τα ηλεκτρονικά πατίνια έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογίας και αυτόματο κλείδωμα ενώ είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει την εφαρμογή της εταιρίας Lime στο κινητό του. Μέσω της εφαρμογής ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το στο τέλος της διαδρομής του.

Το κόστος για το ξεκλείδωμα ειναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0,15 λεπτά, ενω πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης, εξ ου και η «άναρχη» παρουσία τους σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Η μέχρι προ των διαμαρτυριών των επαγγελματιών οδηγών και των πεζών η μέγιστη ταχύτητα τους ήταν στα 25χλμ/ώρα, λειτουργούν με ηλεκτρονική επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η χρήση τους ξεκινά το πρωί στις 08:00 και τελειώνει στις 21:00 το βράδυ, και φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλες τις ηλικίες καθώς όπως και να το κάνουμε όλοι μας βλέποντας την συχνή παρουσία τους ξυπνάνε μνήμες και στο μυαλό μας ωριμάζει η ιδέα της χρησιμοποίηση τους.

Το προσωπικό της εταιρίας το βράδυ προχωρά στην περισυλλογή τους προκειμένου να τα επαναφορτίσει προκειμένου να είναι έτοιμα για χρήση την επόμενη ημέρα.

Πρόσφατα η εταιρία προχώρησε την μείωση της ταχύτητας στα 20χλμ/ώρα, ενω ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε και σε σχετική ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητά την δημιουργία ενός αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως πριν από περίπου 20 ημέρες είχαμε και το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο ατύχημα στην Θεσσαλονίκη, οπου ανήλικος νεαρός συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο νοσοκομείο χωρίς όμως να διέτρεξε κάποιο κίνδυνο η υγεία του.

Comments are closed.