Σύλλογος Εργαζομένων Δ. Καλλιθέας: Συνεχής η αδιαφορία του Δήμου στις “επιθέσεις” που δέχονται εργαζόμενοι

0
615

Απρόκλητη επίθεση με χειροδικία και τραυματισμό δημοτικού υπαλλήλου από πολίτη που δραστηριοποιείτο στο κοιμητήριο του Δήμου Καλλιθέας καταγγέλλει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας.

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση τους παράλληλα καταγγέλλουν και την υποτονική αντιμετώπιση του θέματος από τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμενοι ιδιώτες, φορείς και ωφελούμενοι προπηλακίζουν και απειλούν εργαζόμενους, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει “ανοχή” από τη διοίκηση του Δήμου.

Να σημειωθεί πως ο εργαζόμενος της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΑΕΚ) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα του τραυματισμού του και για αυτό το λόγο τοποθετήθηκε γύψος στο πόδι.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση με χειροδικία και τραυματισμό, που δέχτηκαν εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΑΕΚ), από πολίτη (κ. Μπαγιάστα) πρώην ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ γραφείου τελετών, την Κυριακή 13 Ιουνίου, ενώ δούλευαν και εφάρμοζαν τις οδηγίες– εντολές της διοίκησης της επιχείρησης στο χώρο του κυλικείου του κοιμητηρίου Καλλιθέας.

Οι συνάδελφοι στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα – και τις εντολές που έχουν, δέχτηκαν την αναίτια επίθεση από τον προαναφερόμενο πολίτη, που εμπεριείχε χυδαίους, απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς καθώς και χειροδικία που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του ενός (τοποθέτηση γύψου στο πόδι).

Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Δήμου για την υποτονική και προβληματική -για άλλη μία φορά – αντιμετώπιση του θέματος.

Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που εργολάβοι, ωφελούμενοι πολίτες & λοιποί συνεργαζόμενοι φορείς, προπηλακίζουν & απειλούν εργαζόμενους της ΔΑΕΚ και του Δήμου μας. 

Αναφέρουμε εν συντομία:

Α. την απρόκλητη επίθεση πολίτη με το όχημά του κατά της συναδέλφου Ελένης Ιορδανοπούλου που εκτελούσε χρέη φύλαξης στην είσοδο του κοιμητηρίου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της

Β. την αυθαίρετη επίθεση εναντίον του συναδέλφου Π. Βούρτσα​από ωφελούμενους της εγκατάστασης ανακυκλωμένων υλικών στο πάρκο της Χαροκόπου επί της Λ. Θησέως, που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του.

Γ. τις απειλές κατά ζωής των εργαζομένων στην ΔΑΕΚ από στελέχη της επιχείρησης ΤΖΙΝΕΥΡΑΚΗΣ, που μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στην είσοδο του κοιμητηρίου, έχοντας υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με την ΔΑΕΚ

Δ. το παραπάνω περιγραφόμενο επεισόδιο.

Η Διοίκηση του Δήμου έχει τεράστιες ευθύνες διότι σε καμία περίπτωση δεν έχει σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων, στις περιπτώσεις δε που αφορούν την λειτουργία υπηρεσιών του κοιμητηρίου δεν έχει εφαρμόσει ποτέ τον κανονισμό του κοιμητηρίου και όσα προβλέπονται σε αυτόν για τέτοιες συμπεριφορές. Αντίθετα σε κάθε διεκδίκηση και κινητοποίηση των εργαζομένων, καλεί την αστυνομία για την καταστολή τους.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες (μήνυση, καταγγελία, κλπ) εναντίον του δράστη και παράλληλα να στηρίξει τους συναδέλφους εργαζόμενους της ΔΑΕΚ.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ.

Το​ Διοικητικό Συμβούλιο

Comments are closed.