«Σφαγή» των ΑμεΑ από τα Κ.Ε.Π.Α.

0
327

Προκλητική εμμονή της διοίκησης του ΕΦΚΑ στη «σφαγή» των ΑμεΑ από τα ΚΕΠΑ

Τη στάση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, που στην ουσία καλύπτει τις αποφάσεις «σφαγείο» των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για τα άτομα με αναπηρία, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

επιμέλεια  Γιώργος  Αντωνακάκης

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Συγκεκριμένα σημειώνει:

«Στις 30 Μαρτίου σε συνάντηση με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Παγώνη καταθέσαμε τεκμηριωμένες καταγγελίες για την περικοπή και παρακράτηση επιδομάτων σε άλλες περιπτώσεις από βαριά αναπήρους από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και από αποφάσεις των ΚΕΠΑ.

Σε απάντηση που πήραμε από τον ΕΦΚΑ στις 27 Απριλίου δόθηκε πλήρη κάλυψη στη βαρβαρότητα των επιτροπών και στις αυθαιρεσίες εις βάρος των ΑμεΑ. Όμως και τις τελευταίες ημέρες συνεχίζουν να βγαίνουν αποφάσεις από τα ΚΕΠΑ που εντέχνως αφήνουν χωρίς επίδομα μια σειρά συναδέλφους με υψηλά ποσοστά αναπηρίας. Για παράδειγμα μπορεί να έχεις 90% ποσοστό αναπηρίας αν όμως σου αναγνωρίζεται ποσοστό κάτω του 67% στην κινητική αναπηρία χάνεις το επίδομα παραπληγίας ή λεγόμενο εξωιδρυματικό ύψους 700 ευρώ. Τέτοιες αποφάσεις βγαίνουν σωρηδόν τα τελευταία χρόνια και τις τελευταίες μέρες από τα ΚΕΠΑ. Κατά τ’ άλλα η ψηφιοποίηση μας μάρανε.

Τα παραπάνω είναι σαφές δείγμα του πώς θα υλοποιηθεί στην πράξη η μείωση του προϋπολογισμού του ΟΠΕΚΑ κατά 185 εκατομμύρια και η αύξηση-κοροϊδία του 8% στα επιδόματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Τα ματωμένα πλεονάσματα και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης μόνο με ακόμα πιο αποφασιστικούς αγώνες του αγωνιστικού αναπηρικού και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Πηγή: 

Comments are closed.