Συνέδριο ΚΕΔΕ – Ποιοι συμμετέχουν από το Δ. Καλλιθέας – Το πλήρες πρόγραμμα

0
170

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 θα ανοίξει τις εργασίες του το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στον Εκθεσιακό – Συνεδριακό Πολυχώρο του Δήμου Βόλου.

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο που διεξάγεται μετά από τη δίχρονη  υγειονομική κρίση, χωρίς περιορισμό σε συμμετοχές, τα ζητήματα που θα απασχολήσουν Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, σύμφωνα με την επιστολή – πρόσκληση του προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Τρικκαίων  Δημήτρη Παπαστεργίου και βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των συνεδριακών  διαδικασιών είναι:

➢ Τα Οικονομικά των ΟΤΑ και πρόταση για τον νέο τρόπο και τα κριτήρια κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, στους Δήμους.

➢ Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στη λειτουργία των Δήμων.

➢ Η προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μοντέλο Λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την παρουσίαση επικαιροποιημένης μελέτης.

➢ Ζητήματα όπως ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Δήμων, η ανάγκη ενίσχυσης των ΟΤΑ με νέο μόνιμο προσωπικό, η Αξιοποίηση των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, κλπ.

Ο Δήμος Καλλιθέας θα εκπροσωπηθεί στο Συνέδριο τόσο από το Δήμαρχο Καλλιθέας και Β’ αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Δημήτρη Κάρναβο, τον αντιδήμαρχο και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Βαγγέλη Μπαρμπάκο, τα μέλη της Γεν. Συν. της ΚΕΔΕ Κων/νο Ευσταθίου πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, Δημήτρη  Παπαθανάση αντιδήμαρχο, Μανώλη Κωστάκη πρόεδρο Δ.Σ. ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος», Γιάννη Εμιρζά Δημοτικό Σύμβουλο εκπρόσωπο της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική Ζωής» Κώστας Ασκούνης, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων αντιδημάρχους Βάσω Μαργαρίτη και Λάζαρο Λασκαρίδη, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριακοππουλο καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Μαργωμένο, Ανέστη Φωτόπουλο της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική Ζωής» Κώστας Ασκούνης και Δημήτρη Καψάλη της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας».

Τέλος στο Συνέδριο θα συμμετάσχει και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Καλλιθέας Νίκος Νικολακόπουλος.

Το πρόγραμμα του Τακτικού Συνεδρίου

ΔΕΥΤΕΡΑ  21  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ  22  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ  23  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πρόγραμμα Παράλληλων Συνεδριάσεων 

ΤΡΙΤΗ  22  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ  23  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Comments are closed.