Σαρωτικός Ίκαρος, «υπέταξε» τον Παντζιτζιφιακό σε ένα ημίχρονο

0
271

Η Α.Ε. Ίκαρος Καλλιθέας επικράτησε 3-0  του Παντζιτζιφιακού στην αναμέτρηση που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Μαρτίου στο γήπεδο Παραλίας Καλλιθέας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας του 2ου Ομίλου της Ε. Π. Σ. Πειραιά. 

Ρεπορτάζ:   Καραλάκης Εμμανουήλ  

Οι γηπεδούχοι ήταν καταφανώς ανώτεροι των φιλοξενούμενων, κυριάρχησαν πλήρως στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και εξαργύρωσαν την ποιοτική τους υπεροχή πετυχαίνοντας τρία τέρματα στο πρώτο μέρος με τους Μαγουλά, Γραίο και Καλέλα και επέστρεψαν με τον βέλτιστο τρόπο στα νικηφόρα αποτελέσματα. 

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ίκαρο Καλλιθέας να εισέρχεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας με υπομονή να αναπτύξει τις επιθέσεις του από τον κεντρικό άξονα περνώντας μπάλες ανάμεσα στην μεσαία και την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Εκείνοι, με τη σειρά τους ήταν καλά οργανωμένοι πίσω από τη μπάλα, αμύνονταν στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου με στόχο να οδηγήσουν σε εσφαλμένες μεταβιβάσεις τους γηπεδούχους και να επιτεθούν με άμεσες μεταβάσεις στους κενούς χώρους και στο ανοιχτό γήπεδο. 

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 8ο λεπτό και ανήκε στους γηπεδούχους με τον Λιμήτσιο να τροφοδοτεί τον Τρικαμηνά, ο οποίος βγήκε ενώπιον του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και το μπλόκαρε εύκολα ο Κραβαρίτης. Ωστόσο, στο 20ο λεπτό ο Λιμήτσιος έκανε μια σέντρα ακριβείας από τα δεξιά και ο Μαγουλάς με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Η συνέχεια ήταν καταιγιστική με τον Ίκαρο να απειλεί εκ νέου στο 28ο λεπτό με τον Πλέσσα να κάνει μια σκαστή κεφαλιά ύστερα από κόρνερ από δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την αριστερή γωνιά της εστίας του Κραβαρίτη. 

Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους, όταν ο Τρικαμηνάς με έξοχη κάθετη μεταβίβαση στη πλάτη της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων, έβγαλε τον Καλέλα απέναντι από τον Κραβαρίτη, ο οποίος βγήκε αρκετά έξω από την περιοχή του για να αποσοβήσει τον κίνδυνο και στη συνέχεια της φάσης ο Γραίος έγινε κάτοχος της μπάλας και με ένα μακρινό σουτ, κρέμασε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων γράφοντας το 2-0 για τον Ίκαρο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ με μια εκτέλεση φάουλ από τον Μήτσιο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ηλιάδη, δίχως να τον ανησυχήσει ιδιαίτερα. 

Εν συνεχεία, οι γηπεδούχοι διεύρυναν το προβάδισμα τους με τον Καλέλα να χρίζεται σκόρερ στο 40ο λεπτό, όταν ύστερα από υπέροχη διαγώνια μεταβίβαση του Τρικαμηνά, ο Καλέλα απέφυγε με περίτεχνη προσποίηση τον Κραβαρίτη και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 3-0 για τον Ίκαρο. Ο ρυθμός του δεύτερου μέρους ήταν αρκετά υποτονικός και ως εκ τούτου καταγράφηκαν ελάχιστες ουσιαστικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες με τους γηπεδούχους να έχουν διασφαλίσει ευχερώς την υπόθεση – νίκη και να διαχειρίζονται το υπέρ τους προβάδισμα. 

Η πιο αξιόλογη τελική προσπάθεια σημειώθηκε στο 65ο λεπτό, όταν ύστερα από ωραία εναλλαγή μπάλας του Λιμήτσιου με τον Θεοδοσίου, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής με τον Γραίο να στέλνει από θέση βολής τη μπάλα στην αγκαλιά του Κραβαρίτη. Στο 77ο λεπτό, ο Ίκαρος απώλεσε εκ νέου σημαντική ευκαιρία προκειμένου να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην σημερινή του επικράτηση με τον Τσαρούχα να εκτελεί από πλάγια θέση και τον Κραβαρίτη να διώχνει σε κόρνερ κρατώντας το 3-0, το οποίο έμελλε να παραμείνει αμετάβλητο έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Γιανναράκη.

Ο Ίκαρος Καλλιθέας διαγράφει μια αρκούντως αξιόλογη αγωνιστική πορεία στην τρέχουσα σεζόν, ευρισκόμενος στην 4η θέση της βαθμολογίας με επίδοση έντεκα νικώντεσσάρων ισοπαλιών και τεσσάρων ηττών και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα ύστερα από την βαριά ήττα που υπέστη την προηγούμενη αγωνιστική από τον πρωτοπόρο Περαμαϊκό (5 – 1). Η σημερινή νίκη του Ίκαρου δεν τον αναγάγει στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά θα προσπαθήσει στις εναπομείνασες αναμετρήσεις να διασφαλίσει την παρουσία του στη πρώτη τετράδα του φετινού πρωταθλήματος.

Στον αντίποδα, ο Παντζιτζιφιακός διανύει μια άκρως δύσκολη αγωνιστική πορεία, όντας στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκομιδή 20 βαθμών και μετρώντας πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και οκτώ ήττες σε δεκαοκτώ αγωνιστικές. Το σύνολο του Παντζιτζιφιακού προέρχεται από σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, αγνοώντας τη νίκη από την 13η αγωνιστική και καλείται να ανασυνταχθεί και να βελτιώσει κατά το δυνατόν τις αγωνιστικές του επιδόσεις ενόψει των υπόλοιπων απαιτητικών αναμετρήσεων του στο φετινό πρωτάθλημα. 

Το φύλλο αγώνα

Α.Ε. ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  –  ΠΑΝΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ Α.Ο.Κ.   3 – 0 

Διαιτητές: Γ. Γιανναράκης, Γ. Μουμπογιατζόγλου, Γ. Λυτρίβης  


Σκόρερ: Μαγουλάς Χ. (20′), Γραίος (31′), Καλελά (40′) 

Α.Ε. ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Κώστας Παπουτσής): 

Ηλιάδης, Μαγουλάς Π., Καραουλάνης, Ναυπλιώτης, Σύρμας, Πλέσσας, Λιμήτσιος, Τρικαμηνάς, Γραίος, Μαγουλάς Χ., Καλελά – αγωνίστηκαν ακόμη οι Θεοδοσίου, Παρέλλης, Μέτα, Τριμίτσης Α. και Τσαρούχας

ΠΑΝΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ Α.Ο.Κ. (Διονύσης Παπαδούλης): 

Κραβαρίτης, Μαύρος, Τρίχας, Ρουμελιώτης, Γιαννακόπουλος, Παπαδούλης, Κωνσταντίνου, Μήτσιος, Μαρκατζίνος, Μπινάτσης, Πάπα – αγωνίστηκαν ακόμη οι Τόλης, Σκευοφύλαξ, Δωρογιάννης, Χρήστου, Μπαλαμπάνης

Comments are closed.