«Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας»: Καθήκον μας η ενότητα των δυνάμεων της Ειρήνης, της Δημοκρατίας & της Προόδου

0
253

Σε μήνυμα της για την 81η Επέτειο του «ΟΧΙ» η Δημοτική Παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επισημαίνει πως είναι καθήκον μας η ενότητα των δυνάμεων της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Προόδου.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας»

Η Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” συμμετέχει μαζί με όλους τους πολίτες στον εορτασμό της 81ης επετείου της εισόδου της Ελλάδας στο μεγάλο αντιφασιστικό πόλεμο. Μοιράζεται τη συγκίνηση, την τιμή και την υπερηφάνεια, με τις οποίες οι Έλληνες περιβάλλουν τη μνήμη των μαχητών του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940 και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, υπερασπιστών της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι μεγάλες ανακατατάξεις της σύγχρονης εποχής αναδεικνύουν τη σημασία και την επικαιρότητα της κεντρικής αξίας, με την οποία ο λαός μας συμμετείχε στη νίκη επί του φασισμού και του ναζισμού, δηλαδή της ενότητας των δυνάμεων της ειρήνης, της δημοκρατίας και της προόδου. Από αυτή την ενότητα εξαρτώνται και σήμερα, στον τόπο μας και διεθνώς, η κατοχύρωση των δημοκρατικών αξιών, η  θέση και η ευημερία των ανθρώπων της εργασίας. Είναι το δικό μας καθήκον, η πορεία που θα κρίνει το σεβασμό μας στις παρακαταθήκες της ιστορίας, όπως και την αξιοπιστία των ιδεών μας για το μέλλον.

Comments are closed.