«Πεντοζάλι» σε ματς θρίλερ

0
430

Η Καλλιθέα υποδέχθηκε τον ΟΦ Ιεράπετρας για τη 19η αγωνιστική της Super League 2 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης» και ηττήθηκε με 1-2 μένοντας στους 24 βαθμούς. Έτσι με αυτό τον τρόπο η διαφορά από το πρωτοπόρο Λεβαδειακό πήγε στους 4 βαθμούς.

ρεπορτάζ: Γιώργος Φραγκάκης

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε ένα ιδιαίτερα χαμηλό τέμπο με ελάχιστες καλές φάσεις από τις δύο μεριές. Κατά κύριο λόγο έγινε ένα παιχνίδι κέντρου και αλλεπάλληλα λάθη. Η Καλλιθέα είχε την κατοχή και έψαχνε να διασπάσει την άμυνα των Κρητικών χωρίς όμως επιτυχία.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική μορφή.

Στο 50′ της αναμέτρησης δόθηκε πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων, αφού σύμφωνα με τον διαιτητή ο Ευαγγέλου σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι και εμπόδισε αντικανονικά τον Βουό. Στο 53′ το πέναλτι εκτελέστηκε από τον Μεσιντόρο με χτύπημα αλά Πανένκα νικώντας τον Στρέζο και σημειώνοντας το 0-1.

Σε εκείνο το σημείο ο Λεωνίδας Βόκολος πέρασε στο παιχνίδι το Γιώργο Μανθάτη αντί του Κωστίκα, για να φρεσκάδα στην επιθετική γραμμή των γηπεδούχων. Ωστόσο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ριζικά και οι φιλοξενούμενοι στο 67′ με το Νεκούλ να πιάνει ένα εξαιρετικό πλασέ  έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Στρέζου κάνοντας το 0-2.

Μετά το 0-2 η Καλλιθέα πίεσε και σε συνδιαστικά με την είσοδο του Μαρουκάκη στο παιχνίδι στη θέση του Μασιέλ έγινε πολύ επικίνδυνη. Στο 83′ το καταπληκτικό σουτ του Μπουλούλη έξω απ την περιοχή τράνταξε το αριστερί κάθετο δοκάρι του Καραγκιόζη.

Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 90′ έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να μειώσουν όταν ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί των Κρητικών με τριπλή προσπάθεια έσωσαν την ομάδα τους αποκρούοντας επάνω στη γραμμή τα σουτ των Κυνηγόπουλου, Ιωάννου και Μαρουκάκη.

Στο 94′ όμως μετά από καταπληκτική σέντρα του Κυνηγόπουλου, ο Μουνιέ με κεφαλιά από κοντά μείωσε σε 1-2. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν συγκλονιστικά αφού στην τελευταία φάση του αγώνα στο 98′, το πλασέ του Κυνηγόπουλου απομακρύνθηκε επάνω στη γραμμή και πάλι από τον Ντι Λορέντζο. Στο κόρνερ αμέσως μετά ο Μαρουκάκης έπειτα από κόντρες μεσα στην περιοχή, έκανε σουτ αλλά δεν το “έπιασε” όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Κάπως έτσι και με τελικό σκορ 1-2 η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έφυγε (έστω και δύσκολα) νικήτρια και υποχρέωσε την Καλλιθέα στη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα της.

Το φύλλο αγώνα

Διαιτητές: Ματσούκας, Κωνστάντιος, Πριόνας  – 4ος  Λάμπρου 

Σκόρερ: 53′ Μεσιντόρο (πεν.), 67′ Νεκούλ, 94′ Μουνιέ


ΠΑΕ Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λεωνίδας Βόκολος):

Στρέζος, Ρέντζας (Ιωάννου 71′), Ρώσση, Ευαγγέλου, Κύργιας, Μπουλούλης, Σαντάνα, Μασιέλ (Μαρουκάκης 78′), Κυνηγόπουλος, Μουνιέ, Κωστίκα (53′ Μανθατης),

ΠΑΕ ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Στάϊκος Βεργέτης):

Καραγκιόζης, Ζήσηε, Ντι Λορέντζο, Τορίμπιο, Καρδάρης, Μεσιντόρο, Λεμονής, Μπενίτεθ, Νεκούλ (Κοντοές 80′), Αντερέγκεν, Βουό

Comments are closed.