Παύλος Χρηστίδης: Θωρακίστε τώρα την Αττική από τις πλημμύρες

0
1148

«Η Αττική εξακολουθεί να είναι ανοχύρωτη μπροστά στο ενδεχόμενο ενός πλημμυρικού φαινομένου», επεσήμανε ο Παύλος Χρηστίδης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που έθεσε στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.

• Η Αττική εξακολουθεί να είναι ανοχύρωτη μπροστά στο ενδεχόμενο ενός πλημμυρικού φαινομένου.

• Αδιανόητη η παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μη επικαιροποίηση των χαρτών κινδύνου πλημμυρών. Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί.

• Περιφέρεια και υπουργείο προχωρούν σε ενέργειες που επιδεινώνουν το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής επάρκειας και θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο περιοχές της Αττικής, όπως: Μοσχάτο-Ταύρος, Καλλιθέα, Πειραιάς, Νίκαια-Αγ. Ι Ρέντης, κ.ά., οι οποίες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο καταστροφικής πλημμύρας.

• Καμία απάντηση για τη δημοπράτηση αντιπλημμυρικού έργου από την Περιφέρεια με κλειστό διαγωνισμό, ύψους 28 εκατ. ευρώ και για τις καθυστερήσεις αντιπλημμυρικών στο ρέμα του Ποδονίφτη και του Κηφισού.

«Η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιπλημμυρική προστασία», είπε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρουμε τις υποδομές και τα υδατορέματα της Αττικής, ενώ πολλά από αυτά δεν έχουν ελεγχθεί για πολλές δεκαετίες. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται ρέματα τα οποία βρίσκονται κάτω από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ρέματα τα οποία έχουν μπαζωθεί πολλά χρόνια τώρα και στα οποία δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι».

Ακόμη, ο Παύλος Χρηστίδης αναφέρθηκε στην παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μη επικαιροποίηση των χαρτών κινδύνου πλημμυρών. «Είναι αδιανόητη και πρέπει να απολογηθείτε», επεσήμανε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «προχωρούν σε ενέργειες που επιδεινώνουν το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής επάρκειας και θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τις κατάντη περιοχές της Αττικής (Μοσχάτο-Ταύρος, Καλλιθέα, Πειραιάς, Νίκαια-Αγ. Ι Ρέντης, Αιγάλεω, Περιστέρι κ.α) οι οποίες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο καταστροφικής πλημμύρας».

Τέλος, ο Παύλος Χρηστίδης σημείωσε ότι ο Βασίλης Κικίλιας, που παρέστη για να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση, δεν έδωσε καμία απάντηση για τη δημοπράτηση αντιπλημμυρικού έργου από την Περιφέρεια με κλειστό διαγωνισμό, ύψους 28 εκατ. ευρώ και για τις καθυστερήσεις αντιπλημμυρικών στο ρέμα του Ποδονίφτη και του Κηφισού.

Comments are closed.