Παμψηφεί ο Βασίλης Μπουκουβάλας νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας – Το νέο προεδρείο

0
2493

Με τον απόλυτο αριθμό των ψήφων όλων των παρατάξεων, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, ο Βασίλης Μπουκουβάλας αναδείχθηκε πανηγυρικά για τα επόμενα δυόμισι χρόνια ο νέος του πρόεδρος.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της νέας συνόδου του προέβλεπε τη συγκρότηση του και την ανάδειξη του νέου του προεδρείου.

Της συνεδρίασης προέδρευσε ο Γιάννης Εμιρζάς, καθώς όπως προβλέπει ο νόμος ο πλειοψηφήσας σύμβουλος, της Δημοτικής Παράταξης που κέρδισε της Δημοτικές εκλογές συγκαλεί το Δ.Σ. και προεδρεύει μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη του νέου προεδρείου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του ν. 3852/2010, όπως ισχύουν και εξειδικεύονται στην με αριθ. 1327/2023 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. ο Δημάρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης πρότεινε για τη θέση του προέδρου τον Δημοτικό Σύμβουλο Βασίλη Μπουκουβάλα ο οποίος έλαβε 33 ψήφους, απουσίαζε ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παπαθανάσης ενώ δεν συμμετείχε της ψηφοφορίας ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μια Πόλη στο Δρόμο» Χρήστος Ιωαννίδης.

Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Κουτσογιάννης

Η ψηφοφορία συνεχίστηκε με την εκλογή του νέου αντιπροέδρου όπου υποψήφιος ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κουτσογιάννης τον οποίο πρότεινε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Κάρναβος.

Ο κ. Κουτσογιάννης εξελέγη νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με την απόλυτη πλειοψηφία λαμβάνοντας 33 ψήφους.

Η Νανά Ιορδανίδου νέα Γραμματέας

Την έκπληξη στη ψηφοφορία έκανε η Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία για πρώτη φορά άσκησε το δικαίωμα που της παρείχε ο νόμος, ως τρίτη παράταξη, να προτείνει Δημοτικό Σύμβουλο για τη θέση Γραμματέα του προεδρείου.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Βακαλόπουλος πρότεινε τη Δημοτική Σύμβουλο της Παράταξης του Νανά Ιορδανίδου η οποία εξελέγη επίσης με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων που συμμετείχαν στη ψηφοφορία λαμβάνοντας 33 ψήφους.

 Η νέα σύνθεση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών για το χρονικό διάστημα από 2.1.2024 έως 30.6.2026, η οποία έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Μπουκουβάλας Βασίλειος

Αντιπρόεδρος : Κουτσογιάννης Γεώργιος Σπυρίδων

Γραμματέας: Ιορδανίδου Παρθένα

Comments are closed.