Παγκόσμια πρώτη για το “Athens Sprint Men’s Gala” που διοργανώνει ο “Φιλαθλητικός” στο ΚΠΙΣΝ

0
390

Μια ακόμη πρωτοτυπία για το “Φιλαθλητικό” και τον πρόεδρο του Παναγιώτη Δημάκο σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 στις 18:00 όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου με τη συνεργασία του πρωταθλητή Ελλάδας στα 200μ., Παναγιώτη Τριβυζά, διοργανώνει το Διεθνές Μίτινγκ Στίβου “Athens Sprint Men’s Gala”.

Η διεθνής συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στον χώρο του Στίβου, ανήκει στην κατηγορία των Street Events και θα λειτουργήσει ως αναγνωρισμένο Μίτινγκ επίτευξης ορίων για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Επίσης, εντάσσεται στο επίσημο Καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Το συγκεκριμένο Μίτινγκ ήταν μια ιδέα, που προέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας μιας διεθνούς συνάντησης, που αφορά αποκλειστικά άνδρες αθλητές από τον χώρο του sprint, ένα αγώνισμα, που αποτελεί τον «βασιλιά» του στίβου και σε κάθε διοργάνωση παγκοσμίως συγκεντρώνει τα βλέμματα του φίλαθλου κόσμου.

Ο χώρος του Στίβου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί την ιδανικότερη τοποθεσία για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου Μίτινγκ υψηλών προδιαγραφών και μεγάλων προσδοκιών, προσδίδοντας ταυτόχρονα ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στη διοργάνωση.

Αν και το event γίνεται μόλις λίγες ημέρες μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν είναι λίγοι οι αθλητές που θα πάρουν θέση εκκίνησης στον στίβο του Κέντρου Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο νικητής του Πρωταθλήματος στα 100 μ. Γιάννης Νυφαντόπουλος, ο δεύτερος στην ίδια κούρσα, Κώστας Ζήκος, αλλά και οι νεαρότεροι Θοδωρής Βροντινός, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Γιάννης Βοσκόπουλος και Βασίλης Μυριανθόπουλος. Από τους ξένους αθλητές ξεχωρίζει ο Ουκρανός Σέρχιου Σμέλικ με φετινό 20.83 στα 200μ., οποίος θα συμμετάσχει στα 150 μ., αλλά και o Σόλομον Μποκαρί (Ολλανδία) με φετινό 21.15 στα 200 μέτρα. Ο Σιμόν Χάνσεν (Δανία) έχει τρέξει φέτος 10.32 επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει στην Αθήνα. Στα εμπόδια ξεχωρίζουν οι Τσεχάρα (Κολομβία) και Σμετ (Ολλανδία) και μαζί θα είναι οι Έλληνες πρωταγωνιστικές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Μιχάλης Κιάφας, Παύλος Μποίτσιος, Γιάννης Καμαρινός και Ηλίας Τοτολίδης.

 Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει και κούρσα για αθλητές του ΦΣ Καλλιθέας και Αθλητές με αναπηρία. Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινάει στις 18.00.

Το μίτινγκ θα μεταδοθεί σε livestreaming μετάδοση στο site του ΦΣ Καλλιθέας

Το Διεθνές Μίτινγκ Στίβου τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας και του ΣΕΓΑΣ.

Comments are closed.